Hírek
22673 hír az adatbázisban
Európa egyik legnagyobb kézműves papírgyára jön létre
Marketinginfo.hu - 2012-12-07 10:49
Márkák

A Zellstoff Pöls papírgyártó óriás, 115 millió eurót fektet be az ausztriai Stájerországban, ahol papírüzemét a kontinens harmadik legnagyobb kézműves papírgyárává fejleszti.

A projekt, a Murtal kerületi Pöls-ben jön létre és több mint 30 új munkahelyet teremt -írja az austriantimes.com

A gyár profilja nem változik, továbbra is kézműves eljárással készítik a papírt, amelyből hordozható táskákat, valamint ajándék- és élelmiszer csomagolást kreálnak. Az új üzemcsarnok építési munkálatai októberében kezdődtek, a nagyszabású projekt befejezését 2013 végéig tervezik.

A konstrukció derekát egy új kézműves papírgyártó gép jelenti, amelyet az Andritz AG még idén áprilisban hozott létre és szállított le a Zellstoff-nak. A 30 új munkatárs ezen fog dolgozni, és a vállalat tervei szerint 80 ezer tonna fehérített, kézműves papírt fog előállítani évente.

"Eddig egy kis papírgyártó gép dolgozott itt és évi 14 ezer tonna kézműves papírt hozott létre. Az új gép 80 ezer tonnát fog termelni, ami azt jelenti, hogy ez lesz a harmadik legnagyobb kézműves papírgyár Európában" - nyilatkozta Siegfried Gruber, a beruházás projektmenedzsere.

A Zellstoff Pöls AG a legnagyobb cég az észak-murtali körzetben. A mintegy 350 munkavállalót és 25 gyakornokot foglalkoztató cég forgalma 220 millió eurót ért el. A cég a kiváló minőségű, hosszú szálú szulfát-cellulóz legjelentősebb gyártója Közép-és Kelet-Európában.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mindössze valamennyi fonal és néhány szög felhasználásával is lehet remekműveket készíteni (x)
  Átadták a Magyar Kézműves Remek elismeréseket
  Új csomagolásban a Telekom webshop-termékei
  Auchan illatszerek kaptak Pakk díjat
  Új csomagolásban a Borsodi
  Visszagyűjti csomagolását a Milka

További hírek ebben a kategóriában

Melyik motorolajat válasszuk? (x...
Első újrahasznosított Barbie
Mangalicakolbász és -szalámi - k...
Menő szabásvonal és egyediség a ...