Hírek
22536 hír az adatbázisban
Visszagyűjti csomagolását a Milka
MTI - 2012-05-08 11:46
CSR

Magyarországon elsőként indít programot csokoládé csomagolóanyagok gyűjtésére és újrahasznosítására a Milka forgalmazója, a Kraft Foods Hungária Kft.

A Milka Csokoládé Brigád elnevezésű akcióban magánemberek, szervezetek, cégek részvételét is várják. A cél, hogy a visszaküldött csokoládépapírok újrahasznosításával minél több környezetbarát - zöld és fenntartható - módon csomagolt termék kerüljön forgalomba.

A programot a hulladékok újrahasznosításával foglalkozó, nemzetközi hátterű TerraCycle vállalattal közösen folytatja a Kraft Foods. Az akció sajtótájékoztatóján Tom Szaky, a TerraCycle alapító vezérigazgatója elmondta: nemcsak a Milka, hanem más márkák csomagolóanyagát is várják. Mindenféle anyagból készült csokicsomagolást befogadnak.

A részvétel teljesen ingyenes, a csomagküldés költségeit is a programot indítók vállalják. Regisztrálni a www.terracycle.hu oldalon lehet.

A környezettudatos gondolkodás erősítése mellett az akció jótékonysági célokat is szolgál. Minden egyes beküldött csokoládécsomagolás után 2 forintot ír jóvá a Milka a gyűjtők számláján. A csapatok a pénzt az általuk kiválasztott iskolának, alapítványnak, nonprofit szervezetnek ajánlhatják fel.

A TerraCycle 2001 óta működik, jelenleg 22 országban van jelen. A cég a nem, vagy csak nehezen újrahasznosítható hulladékok összegyűjtésével és felhasználásával ezerötszáz féle új terméket hozott létre.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Egyedi megjelenést biztosító díszcsomagoló fóliák (x)
  Utolsó kockával promóciózik a Milka
  Milka kampány: "merj gyöngéd lenni"
  A Milka és a Haribo a legfontosabb édességipari márkák
  "Sokszor a legegyszerűbb fogások működnek a legjobban"
  Indul a Chio csomagolások újrahasznosítása
  Európa egyik legnagyobb kézműves papírgyára jön létre
  Negyven éves a Milka Tehén
  Shoppermarketing a Milkának
  A Kraft Foods saját környezeti hatását méri

További hírek ebben a kategóriában

Közel 185 millió forint értékű f...
Bereznay Dani a HELL csapatában ...
Idén nem egy, hanem 24 MikulásGy...
Adomány a Bridgestone-tól