Hírek
21405 hír az adatbázisban
Újrahasznosítási programot indít a Canon
Marketinginfo.hu - 2012-05-02 07:37
CSR

A vállalat Magyarországon is megkezdte a lézer tonerkazetta újrahasznosítási programját.

A díjmentesen igénybe vehető szolgáltatás révén a környezettudatos cégek és a magán felhasználók egyaránt hozzájárulhatnak a használt tonerkazetták környezetkímélő újrahasznosításához.

A Canon 1990-ben elsőként indította el tonerkazetta-újrahasznosítási programját. Az ingyenes, online regisztrációt követően a jelentkező cég egy 17-19 darab toner visszagyűjtésére alkalmas dobozt kap a telephelyére, amelyet - miután megtelik - a Canon díjmentesen elszállít. A használt tonerek ezután a Canon franciaországi szétszerelő üzemébe kerülnek, ahol 100%-osan újrahasznosítják azokat. A program keretein belül visszaküldött kazetták nem kerülnek semmilyen típusú hulladéklerakóba, ezáltal csökken a környezeti terhelés.

1982-ben a Canon a világon elsőként készített minden-az-egyben, vagyis a toner mellett egy fotoszenzitív hengert, egy töltő-, egy tisztító- és egy előhívóegységet is tartalmazó tonerkazettát a személyi másológépekhez, amelyeket nemsokára követtek a lézernyomtatókban alkalmazott tonerkazetták is. Az újrahasznosítási program célja a zárt láncú termelési folyamat megvalósítása: az elhasznált tonerekből nyersanyag lesz, így a termékek nem a hulladéklerakókban fejezik be életútjukat, hanem újra termékként kerülnek be a boltok polcaira.

A Canon célja a hulladékképződéssel nem járó működés. A visszaküldött tonerkazetták minden összetevőjét felhasználják: új kazetta részeként, más iparágak alapanyagaként, sőt akár fosszilis tüzelőanyag pótlékaként is. A tonerkazetta egyetlen szemcséje sem kerül a hulladék közé. A tonerkazetták újrahasznosításával a Canon fenntartja a kazetták minőségét, és hozzájárul a környezet védelméhez is.

2010 végéig a Canon több mint 266 000 tonna tonerkazettát gyűjtött össze és hasznosított újra világszerte, amelynek eredményeként 402.000 tonnával csökkentette a CO2-kibocsátását, és 168.000 tonnával csökkentette nyersanyag-felhasználását.



NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Körforgásos gazdaság – futó trend, utópia vagy az új gazdasági paradigma?
  Az újrahasznosítási pályázat
  Bevált a Canon zöld stratégiája
  A Canon elindította eddigi legnagyobb európai kampányát
  Új kommunikációs vezető a Canonnál
  Jól jött a Canonnak a gyenge jen
  Magyar egyetemisták fejlesztik a Canon irodai berendezéseit
  Indul a Chio csomagolások újrahasznosítása
  Újrahasznosítják a parafadugót az olaszok
  Praktiker pályázat az újrahasznosítható csomagolópapírokért
  Tengertisztítás zöld porszívókkal

További hírek ebben a kategóriában

Az MNB a hátrányos szociális hel...
SHARE-el a természetért
Együttműködik az Audi Hungaria é...
1300 fiatal kezdi el pályafutásá...