Hírek
20369 hír az adatbázisban
Az élelmiszerpazarlás ellen kampányol a Tesco
Marketinginfo.hu - 2012-04-11 08:31
CSR

"Esélyt az ételnek" címmel kampányt indít a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Tesco.

Miközben mintegy egymilliárd ember éhezik a világon, addig a háztartások évente 1,3 milliárd tonna ételt dobnak ki. Becslések szerint a magyar háztartásokban fejenként 40 kg élelmiszerhulladék keletkezik évente.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Tesco közreműködésével "Esélyt az ételnek" címmel országos rendezvénysorozatot indít. A kampány során egy főzőiskola keretében kívánják felhívni a lakosság figyelmét a háztartási élelmiszermaradékok újrafelhasználására és a hulladék csökkentésének lehetőségeire. Az élő főzőshow-k országszerte 50 Tesco hipermarketben kerülnek megrendezésre, ahol az érdeklődők egy mesterszakácstól nemcsak az ételmaradékok felhasználásával kapcsolatban sajátíthatnak el hasznos praktikákat, hanem olyan, a mindennapok során alkalmazható tippekkel is gazdagodhatnak, mint a vásárlás megtervezése, az élelmiszerek beszerzése, szállítása és megfelelő tárolása. A roadshow indító eseményén Sági Szilárd, a népszerű gasztrokibic mutatott be néhány praktikát a maradékok újrahasznosítására. Szilárd "profi" segítséget kapott a KukTanoda verseny egyik döntősétől, a 12 éves Perjés Laurától, aki a fiatal generáció tudatformálásáról beszélget a sztárséffel.

"Ezzel a programsorozattal arra szeretnénk felhívni a vásárlók figyelmét, hogy egy kis odafigyeléssel, tudatossággal jelentősen csökkenthető a háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyisége. Az emberek többsége nem is gondolja végig, hogy éves szinten milyen jelentős lehet az így keletkező veszteség, és milyen egyszerűen lehetne ezen változtatni." - mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Az "Esélyt az ételnek" elnevezésű programról bővebben olvashatnak az érdeklődők az www.eselytazetelnek.hu weboldalon, ahol a hasznos információk mellett egy receptkereső program segítségével azt is megtudhatják, hogy a hűtőjükben megmaradt alapanyagokból milyen ételek készíthetők.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A jobb minőségű étrend nagyobb élelmiszerpazarlást eredményez
  A SPAR vásárlóival együtt tesz az élelmiszerpazarlás ellen
  Egyre többen szeretnénk tenni az élelmiszerpazarlás ellen
  Az LG az élelmiszerpazarlás ellen
  Tesco az élelmiszer-pazarlás ellen
  Komoly felajánlást tett a Tesco
  Rossz szokásainkat kutatta az Unilever
  Tetra Pak: 42%-unk élelmiszerpazarló
  Fogadj örökbe egy járást
  Fórum indul az élelmiszerpazarlás csökkentéséért
  A Szimpla Piacon főzött az Élelmiszerbank
  Palackgyűjtő akció a Tescónál
  Tesco Extra nyílt Szolnokon
  Paralimpikonok javára gyűjt a Tesco
  A Tesco elárverezi használt eszközeit
  Tescósok takarítottak a Népszigeten
  Új hostessek a Tescóban
  Ismét beszállítókat toboroz a Tesco
  Tészta miatt büntették a Tescót

További hírek ebben a kategóriában

Megbízható Munkaadó díjat kapott...
A Szerencsejáték a fogyatékosság...
Újabb elektromos töltőállomást a...
Életpályamodellt kínáló ösztöndí...