Hírek
21755 hír az adatbázisban
Betiltották a Barbie-t Iránban
Marketinginfo.hu - 2012-01-19 16:37
Márkák

Az iráni erkölcsrendészet arra utasította a kereskedőket, hogy az iszlám értékek nyugati kultúrától való védelme érdekében ne áruljanak többé Barbie babákat.

A lépés része a kormány ún. soft war ("puha háború") kezdeményezésének, amely a dekadens kulturális behatások ellen indult - írja cikkében az M&M Global.

2002-ben dobták piacra a hivatalosan is jóváhagyott, Sara és Dara névre hallgató babákat, amelyek hagyományos öltözéket viselnek. Kiegészítőként naptárak, fejkendők és családcentrikus háttérmesék szolgálnak. A termékkel a Barbie-k iránti tömeges igényt próbálták ellenpontozni, ami azonban nem bizonyult sikeresnek.

A Barbie babát először 1996-ban nyilvánították iszlámellenesnek az iráni vallási vezetők, akik kijelentették róla, hogy destruktív kulturális és társadalmi hatása van. Ennek ellenére a babát szabadon árusíthatták a teheráni üzletekben egészen a mostani tiltásig.

Irán véleményét, amely szerint a Barbie baba a nyugati ideákat, értékeket közvetíti, Szaud Arábia is osztja, ahol 2003 óta tilos a baba árusítása.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az Ogilvyvel ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Barbie
  Volt rögbijátékosról mintázták az első maori Barbie-babát
  Lekerülhet a boltok polcairól a Frida Kahlót ábrázoló Barbie baba
  A nőnapi új Barbie babák
  Emberibb külsőt kapott Barbie
  Fiktív jövőképeket ad a Barbie-kkal való játék
  Vállalkozásra buzdít Barbie

További hírek ebben a kategóriában

j Jamie Oliver bajban van?
2019-05-24 14:23
Bírság az AB InBev sörgyártónak
Növelte nyereségét tavaly a Bosc...
A Mattel a játékhamisítók ellen
Jelentett a Ferrari