Hírek
22867 hír az adatbázisban
A fogyókúra és a leszokás a leggyakoribb újévi fogadalmak
Marketinginfo.hu - 2012-01-05 09:37
Kutatás

Az elmúlt években tett újévi fogadalmak eredményességét vizsgálta a Thomson Reuters-NPR friss felmérésében. A felmérés szerint relatív sokaknak sikerült fogyni, illetve leszokni a dohányzásról.

A Thomson Reuters és az NPR havi rendszerességgel készít egészségügyi témában felméréséket az Egyesült Államokban. Az új évre időzített kutatásukban az újévi fogadalmak eredményességét vizsgálták. Az ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevelében ismertetett lekérdezésük szerint az elmúlt öt évben az amerikaiak bő harmada tett olyan fogadalmat, hogy csökkenti testsúlyát, míg a dohányosok 42 százaléka határozott arról, leteszi a cigit. A kutatás szerint a két csoportból a fogyni vágyók voltak eredményesebbek. Körükben az elhatározásból az esetek 57 százalékában lett is eredmény. A dohányosok esetében kevesebb, mint minden negyediknek sikerült letennie a cigit az újévi fogadalom eredményeként.

Arról, hogy az elért eredmény hány személy esetében volt tartós, nem ír a kutatás, arról viszont igen, a 2012-es évre milyen fogadalmak voltak népszerűek. A kutatás szerint a válaszadók 51 százaléka tervezi, hogy idén többet fog mozogni, mint 2011-ben. Emellett 35 százalék szeretne lefogyni az év során, míg a dohányosok 9 százaléka döntött arról, megpróbálja letenni a cigit.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Diéta 50 év felett? Ezekre figyelj oda! (x)
  November 21-én senki ne gyújtson rá!
  Felejtsük el a drasztikus fogyókúrát!
  Mit fogadtak meg a magyarok 2019-re?
  Tudatosító kampány hívja fel a figyelmet a feketekereskedelem következményeire
  Ma nyitnak a nemzeti dohányboltok
  Megfosztanák márkajelzésektől a cigarettákat Nagy-Britanniában
  A dohányosok is örülnek a törvényi szigorításnak?

További hírek ebben a kategóriában

Áremelkedés várható a gumiabronc...
Minden Doboz Visszajár - repreze...
A magyarok megszokták az erős üg...
Sokan akár fel is mondanának rug...