Hírek
22638 hír az adatbázisban
Fájdalomcsillapítóknál nem vagyunk árérzékenyek
Marketinginfo.hu - 2011-11-18 11:04
Kutatás

A magyaroknál a legfőbb szempont, amikor fájdalomcsillapítót választanak, hogy a gyógyszer gyorsan hasson, és ne legyen sok mellékhatása. Az ár meglepő módon jóval kevésbé fontos tényező.

A WEBBeteg.hu olvasói körében végzett felmérés szerint a megkérdezettek csupán ötöde kér tanácsot orvostól, vagy gyógyszerésztől és inkább a megszokott gyógyszerrel csillapítja fájdalmát.

A válaszadók saját bevallásuk szerint leggyakrabban olyan hétköznapi fájdalmak esetén nyúlnak gyógyszerhez, mint a fejfájás (34%), a mozgásszervi fájdalmak (28%) vagy a fogfájás(12%).

Meglepő, hogy enyhe fájdalomra nem vesznek be azonnal gyógyszereket, csak ha magától nem szűnik a fájdalom, amely a korábbi magyar gyógyszerfogyasztási szokásokat tekintve újdonság.

A megkérdezettek válaszai alapján kifejezetten erős fájdalom esetén is inkább saját eddigi tapasztalataikra hagyatkoznak a magyarok, minthogy orvost, gyógyszerészt kérdezzenek meg. Ezen belül két vezető csoportot tárt fel a kutatás: a megkérdezettek több mint fele (56%) azt a fájdalomcsillapítót használja, amelyik az éppen jelentkező fájdalomra már jól bevált, míg a másik csoport (19%) egyféle általános fájdalomcsillapítót használ.

Jóval kevésbé ismertek az új gyógyszer-kiszerelések, így csak odáig terjed a tudatosság, hogy sokan a régről ismert gyógyszerek és kiszerelések mellett döntenek. Az emberek számára fontos, hogy a fájdalomcsillapító gyorsan hasson, mégis a szilárd gyógyszerformákat (tabletta, kapszula) részesítik előnyben a vízben oldódó gyógyszerekkel szemben (vízben oldódó szuszpenzió, pezsgőtabletta), amelyek gyorsabban szívódnak fel, így hatásuk is hamarabb jelentkezik. A felmérés szerint az emberek egyharmadának mindegy, hogy milyen a gyógyszer kiszerelése.

A felmérésből az is kiderül, hogy sokan megszokások alapján választanak fájdalomcsillapítót, azonban ha orvostól kérnének tanácsot, annak segítségével az adott fájdalom megszüntetésére való gyógyszerhez juthatnának, amellyel hatékonyabban kezelhetnék a fájdalmat.

Szakonyi BalázsNYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  CBD olaj, a természetes fájdalomcsillapító (x)
  A lakosság döntő többsége használ fájdalomcsillapítót
  Kutatás a fájdalomcsillapítók piacáról
  A gyors hatást keressük a fájdalomcsillapítókban

További hírek ebben a kategóriában

A koronavírus járvány nem befoly...
A kkv-k globális helyzetéről szó...
A magyarok többsége vásárolt div...
Az idei digitális fotós trendek ...