Hírek
22607 hír az adatbázisban
Nemzeti Fogyasztói Termékkosár indult
MTI - 2011-11-17 20:42
CSR

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kezdeményezésének célja azon - elsősorban Magyarországon előállított és forgalmazott - minőségi termékek összegyűjtése és ajánlása.

Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója elmondta, hogy a programban három modult alakítottak ki a www.termekkosar.hu honlapon. Az elsőben minden hónapban egy adott termékről - novemberben a kenyérről - mondhatnak véleményt a fogyasztók, a másodikban összefoglalják a minőségtanúsított díjazott termékeket, a jövőre induló harmadikban pedig összegyűjtik azokat az információkat, amelyek alapján a gyermekes családok kalkulálni tudnak.

A főigazgató a részletekről szólva közölte: a termékajánlóban minden hónapban kijelölnek egy terméket, amelyről megadott szempontok alapján bárki szavazhat, de regisztráció esetén a fogyasztó maga is ajánlhat új terméket, illetve mondhat véleményt. Hozzátette, hogy a regisztráció nélküli értékelés nem teszi lehetővé a tömeges szavazatok leadását.

Az NFH által indított és időközben lezárult fogyasztóvédelmi konzultáción a 70 ezer válaszoló 80 százaléka úgy vélekedett, hogy a vállalkozások pozitív megkülönböztetése információt jelent. Kétharmaduk szerint fontos lenne, hogy a hazai kereskedelem a magyar termékek irányába elmozduljon. A válaszadók háromnegyede több és szigorúbb ellenőrzést tart szükségesnek.

A sajtótájékoztatón Pintér István, az MTI kérdésére elmondta, hogy a Fogyasztó Barát Embléma rendszer kialakításán dolgoznak, és várhatóan jövő év márciusában, a Fogyasztók Világnapja alkalmából vezetik be.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kosárérték - a legszebb szám (x)
  Jogsértő a vizsgált reklámok 13%-a
  Együttműködik a TÜV a fogyasztóvédőkkel
  Hogyan vásároljunk a neten?- Tippek az NFH-tól
  Meghirdették a Fogyasztóbarát Vállalkozás pályázatot
  Fogyasztóvédelmi vetélkedő indul diákoknak
  Fogyasztóvédelmi Aranyszombat több bevásárlóközpontban
  Fogyasztóbarát Emblémát vezet be az NFH
  Nyilvános az első pozitív céglista

További hírek ebben a kategóriában

Játékok és 1,2 tonna tartós élel...
Rekordot döntött a Mikulásgyár g...
Közel 185 millió forint értékű f...
Bereznay Dani a HELL csapatában ...