Hírek
22398 hír az adatbázisban
Átláthatóbbá válik az EU-ban az élelmiszer-adalékok használata
MTI - 2011-11-14 18:20
Egyéb

Átláthatóbbá válik az Európai Unióban az élelmiszer-adalékok használata két, az Európai Bizottság által hétfőn elfogadott új jogszabály alapján.

Az unióban két új jegyzéket vezetnek be, amelyek lehetővé teszik, hogy a fogyasztók, élelmiszer-ipari vállalkozók és a felügyeleti hatóságok egyszerűbben megállapítsák, mely adalékok használata engedélyezett egy adott élelmiszerben. Az új vagy most módosított előírások rendelkeznek arról is, hogy az élelmiszerekhez csak meghatározott feltételek mellett adható adalék, továbbá az utóbbiakat világosan be kell sorolni aszerint, hogy milyen élelmiszer-kategóriákhoz adhatók.

A már engedélyezett adalékok biztonságosságát teljes körűen újra kell értékelni, erre az évtized végéig folyamatosan kerül sor.

A bizottság szerint a javaslatok azt is elősegítik, hogy a jövőben a fogyasztók korlátozott mennyiségű adalékot legyenek kénytelen fogyasztani.

A Marketinginfo.hu támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül.

Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Pazarlásmentes, finom falatok (x)
  Mit tudnak a magyarok az E-számokról?
  Egységes lesz az élelmiszerek dátumjelölése
  Ismét drágult az élelmiszer
  Az ár többet nyom a latba az egészségnél

További hírek ebben a kategóriában

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kí...
Kutyaellenes kampány Iránban
Megállapodott az Audi és a szaks...
Kávé a világűrből