Hírek
22492 hír az adatbázisban
Felpörgött az e-kereskedelem
Marketinginfo.hu - 2011-09-22 08:24
Digitális

A 170 milliárd forintot is elérheti az internetes kereskedelem az idén, az elmúlt 3 hónapban folyamatosan nőtt a forgalom.

A legkeresettebb termékek listáján egyre népszerűbbek a tabletek, viszont nagyot esett az MP3 lejátszók forgalma - derül ki az Árukereső.hu árösszehasonlító oldal elemzéséből. Míg tavaly nyáron júliusban kisebb forgalom volt tapasztalható a webáruházakban, mint június vagy augusztus hónapokban, idén, az elmúlt 3 hónapban folyamatos növekedés volt látható.

Ebben a periódusban a mobiltelefon termékkategória az átlagosan tapasztalható növekedés kétszeresét produkálta, a tablet pc-k pedig most először jutottak be a tíz legnépszerűbb elektronikai termék listájába. Az okostelefonok helyettesítő kategóriái, mint például a GPS, a játékkonzol, mind átlagon aluli növekedést produkáltak. Ez is azt bizonyítja, hogy egyre többen az okostelefonjukat használják számos olyan tevékenységre, melyhez korábban külön termékeket vásároltak. Ezen a területen csak egy kivétel volt: bár gyakorlatilag minden okostelefonban van kamera, a digitális fényképezők forgalma mégis növekedni tudott, annyira, hogy a nyár folyamán a negyedik legkeresettebb termékkategória lett. Ezzel szemben az MP3 lejátszók kereslete nemhogy nem növekedtek, de hajszálnyit csökkent is a növekvő piaci környezetben.

Az Árukereső.hu adatai alapján látszik, hogy egyre kevesebben vesznek hagyományos, asztali számítógépet. Az elmúlt három hónapban például közel 30%-kal kevesebben kerestek számítógép házat, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Viszont az adatainkat még mindig féltjük: átlagon felüli növekedést produkált a merevlemez kategória. Hiába népszerűek a netbookok, notebookok és persze a tabletek, szeretünk külső adathordozót használni. Ez is mutatja, hogy Magyarországon még nem terjedt el széles körben a világszere egyre népszerűbb cloud, avagy felhő technológia.

A GKIeNET néhány hete nyilvánosságra hozott felmérése szerint az idén 155-160 milliárd forintot fog kitenni a hazai e-kereskedelem forgalma. Az Árukereső.hu elemzői szerint ezt az összeget meghaladva, akár 170 milliárdot is elérheti az internetes kiskereskedelmi forgalom 2011-ben. Ez azt jelentené, hogy idén a teljes kiskereskedelmi forgalom közel 2,5%-a már az interneten keresztül zajlik.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan hatott a vírus az internetes kereskedelemre?
  Egybillió dollárra nőtt a globális e-kereskedelem tavaly
  Együtt kutat az eNET és az Árukereso.hu
  Már forintban is fizethetünk 125 amerikai webáruházban
  Az online vásárlók egyharmada „mindenvevő”
  Tovább bővülhet a hazai internetes kiskereskedelem
  A közösségi vásárlásnak is köszönhető az e-kereskedelem felfutása
  Bónuszok és kuponok forgatják fel az e-kereskedelmet
  A népszerűséggel a panaszok száma is nő az e-kereskedelemben

További hírek ebben a kategóriában

Alapos igényfelmérés nélkül képt...
Határon átívelő online sütőakadé...
Ahol a kultúra és a rádiózás tal...
Egyes amerikai kórházakban robot...