Hírek
22232 hír az adatbázisban
Fogyasztóvédelmi előadások a termékbemutatókról
Marketinginfo.hu - 2011-08-26 07:44
CSR

A termékbemutatókon történő visszaélések megelőzése érdekében a Közvetlen Értékesítők Szövetsége az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettel karöltve fogyasztóvédelmi fórumsorozatot szervez.

A Közvetlen Értékesítők Szövetsége a termékbemutatókon tapasztalt sorozatos visszaélések hatására mostantól jóval intenzívebben lép fel a fogyasztókat megkárosító és a szakma hírnevét rontó csalók ellen, ezért az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettel együttműködésben országos információs kampányt indít. A két szervezet képviselői egy fogyasztóvédelmi fórumsorozat keretében országszerte tartanak előadásokat a fogyasztóknak jogaikról, illetve arról, hogyan kerülhetik el a potenciális vásárlók, hogy kereskedők tisztességtelen módon nyomást gyakoroljanak rájuk, vagy megtévesszék őket a túlságosan is kedvezőnek tűnő ajánlataikkal.

"Gyakran azért lehet a fogyasztókat könnyen félrevezetni, mert nincsenek tisztában jogaikkal. Az országos fogyasztóvédelmi fórumsorozattól azt várjuk, hogy sikerül a fogyasztókkal szembeni visszaélések számát jelentősen csökkenteni." - nyilatkozta dr. Morvay György, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke. "A közvetlen értékesítés szektora az Európai Unióban évente 15 milliárd eurós forgalmat tud magáénak, munkahelyeket biztosítva több mint 26 ezer embernek. Fontos lenne, hogy Magyarországon a piaci verseny tisztuljon a szektorban, és ezáltal nagyobb fogyasztói bizalom alakulhasson ki. A Szövetségünkben való tagság garanciát jelent a becsületes és tisztességes kereskedelmi gyakorlat folytatására." - tette hozzá Sztruhala Szilveszter, a Közvetlen Értékesítők Szövetségének elnöke.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új elnök a Közvetlen Értékesítők Szövetsége élén
  Már kötelező bejelenteni a termékbemutatókat
  Önszabályoznak a közvetlen értékesítők
  A vendéglátók 35 százalékánál talált szabálytalanságot az NFH
  Csecsemő- és gyermekruhák forgalmazását tiltotta meg a fogyasztóvédelmi hatóság
  Szigetelnek a fogyasztóvédők

További hírek ebben a kategóriában

Akcelerációs program a Tungsramt...
40 millió forintnyi támogatásról...
Tizenháromezer gyermek kapott aj...
A Hankook legújabb jótékonysági ...