Hírek
20073 hír az adatbázisban
Kreatív újrahasznosítási pályázatot zárt a NatGeo Kids
Marketinginfo.hu - 2011-07-25 08:16
Design

Praktikus eszközök születtek újrahasznosítható anyagokból a magazin és az Öko-Kord gyerekeknek kiírt pályázatán.

Megvannak az első nyertesei az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. és National Geographic Kids Használd újra, ökosan! pályázatnak.

A pályázat keretében a magazin júniustól-novembering megjelenő öt lapszámának mindegyikében egy-egy ismeretterjesztő cikk jelenik meg a különböző anyagfajták - a papír, a műanyag, az üveg, a fém, és a fa - bemutatásával. A cikkek a gyerekek érdeklődésének megfelelő módon mutatják be az adott frakciót, a keletkezésének körülményeit és az adott anyagfajtára jellemző újrahasznosítási folyamatot.

A pályázó gyerekek feladata, hogy az aktuális anyagfajta felhasználásával használati tárgyakat készítsenek, ezeket digitális fényképezőgéppel lefotózzák, és a fotókat feltöltsék a National Geographic Kids weboldalán található galériába. A pályaművek bírálatának fő szempontja, hogy a használati tárgyakat más is könnyen el tudja készíteni, illetve a hétköznapokban is jól használható, praktikus eszközök legyenek.

Minden hónapban az éppen bemutatott anyagfajtához kapcsolódó pályamunkák közül kiválasztják a legjobbakat, amelyekért értékes ajándékok járnak. A pályázat fődíja egy magyar gyártmányú kerékpár, amelynek sorsa a közönségszavazatok alapján dől el.

A következő kategória, a papír beküldési határideje 2011. augusztus 1., az eddig elkészült pályaművek pedig a www.ngkids.hu oldalon tekinthetők meg.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az újrahasznosítási pályázat
  Géniusz-kiállítást nyitott Budapesten a NatGeo
  Újrahasznosítási kampány indul
  Színdarab a szelektív gyűjtésről
  Felmérés a bolti szelektív hulladékgyűjtésről
  Sportcipőket hasznosítanak újra a Triatlon VB alatt

További hírek ebben a kategóriában

Az Év Irodája Nagyvállalat kateg... Ezek lettek Az Év Irodái
2018-02-14 16:08
Divatipari stratégiát dolgoz ki ...
Két elismerést is kapott a Conti...
Új Logitech rekord
A bátor önkifejezésre szólít fel...