Hírek
21755 hír az adatbázisban
Barbie ellen vonult a Greenpeace
Marketinginfo.hu - 2011-06-09 19:42
PR

A környezetvédők ezúttal is látványos kampányt szerveztek, amelyben Ken szakít a híres játékbabával, amiért az esőerdők pusztításából nyert csomagolásban kerül piacra.

Barbie barátját, Kent utánzó, szmokingba öltözött Greenpeace aktivisták megmászták a játékot gyártó Mattel Los Angeles-i székházát és kifeszítettek egy óriási feliratot: "Barbie: szakítok. Nem járok olyan csajjal, aki szerint az erdőirtás menő." A Los Angeles-i akció egy globális Greenpeace kampány első lépése, melyben megpróbálják megállítani az indonéziai erdőirtásokban szerepet játszó cégeket.

A környezetvédők vizsgálata szerint Barbie, a világ egyik leghíresebb játékbabája is érintett az esőerdők kipusztításában. A babák csomagolásához ugyanis olyan faanyagot használnak, amelyet számos veszélyeztetett állatfajnak, például a szumátrai tigrisnek is otthont adó indonéziai esőerdők irtásával termelnek. A csomagolóanyagok - melyeket egyébként más játégyártók, példul a Disney is használnak- az Asia Pulp and Paper (APP) termékei.

Vay Márton, a Greenpeace Magyarország sajtószóvivője szerint: "Barbie gyártója, a Mattel ne csomagoljon semmit az esőerdők pusztulásából származó anyagokba, ne vásároljon csomagolóanyagokat az APP-től, amely cég iszonyú pusztítások árán készít az indonéziai esőerdőkből eldobható csomagolóanyagot."NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az Ogilvyvel ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Barbie
  Volt rögbijátékosról mintázták az első maori Barbie-babát
  Lekerülhet a boltok polcairól a Frida Kahlót ábrázoló Barbie baba
  A nőnapi új Barbie babák
  Emberibb külsőt kapott Barbie
  Fiktív jövőképeket ad a Barbie-kkal való játék
  A Lidl is méregtelenít
  Vállalkozásra buzdít Barbie

További hírek ebben a kategóriában

Miben nyújt hatékony segítséget ...
A nemzetközi Lego-robotépítő ver...
Nemzetközi élmezőnyben a hazai C...
Lelepleződtek a jubiláló Open Ro...