Hírek
23195 hír az adatbázisban
Hulladékcsere akció kilenc városban
Marketinginfo.hu - 2011-06-09 12:02
CSR

A "Hozd vissza!" nevű szelektív gyűjtést ösztönző kampányt a Környezetvédelmi Világnap alkalmából tartotta meg a RECOMPLEX.

Június 5-e a környezetvédelem világnapja, amelynek alkalmából idén hetedik alkalommal szervezték meg a Hozd vissza! nevű szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő programot. Az akcióhoz 2011-ben Hatvan, Kiskőrös, Mezőhegyes, Pilis, Soltvadkert, Szekszárd, Tapolca, Tiszavasvári és Túrkeve csatlakozott. A kilenc település lakói különválogatott üveg-, fém-, papír- és műanyaghulladékaikat, valamint elektronikai hulladékaikat, akkumulátort, használt elemet, néhány helyszínen gumiabroncsaikat is leadhatták a kijelölt gyűjtőszigetnél. A különválogatott hulladékért újrahasznosított anyagból készült ajándék járt: üvegért üvegmécses, papírért jegyzettömb, műanyagért (és gumiabroncsért) bevásárlótáska, fémért kulcstartó, elektronikai hulladékért zseblámpa, akkumulátorért és elemért pedig apró fémjáték.

Az értékes anyagsokféleség egyesített begyűjtését több szervezet együttműködése tette lehetővé ezen a napon. Az eseményt szervező RECOMPLEX Kezelést Koordináló Szervezetek Egyesülése éppen azért jött létre, hogy közös fellépésével segítse a Magyarországon keletkező hulladékok mind nagyobb arányú hasznosítását, és a magyar hulladék-feldolgozó kapacitások kihasználtságának növelését. Az egyesülés szoros munkakapcsolatban áll a "Hozd vissza!' akcióban résztvevő települések hulladékos közszolgáltatóival, hogy támogassák és ösztönözzék minden értékes anyagfajta körforgását.

Bár a Hozd vissza! akcióba idén lélekszámra kis települések is bekapcsolódtak, a lelkes részvétel nem csekély energiákat mozgatott meg. Különösen Pilis és Soltvadkert jeleskedett a gyűjtésben, Pilisen 6 m3 papírt és 4 m3 műanyagot hoztak vissza, Soltvadkerten 8 és 6 m3-t.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

   Mit kell tudni a pizzásdoboz szelektív gyűjtéséről? (x)
  Hulladékbajnok a Coca-Cola
  Ismét országos hulladékgyűjtési kampányt indít a Tesco
  A Sugár Üzletközpontban láthatók a tengerből származó porszívók
  Hulladékcsökkentő program a Wrigley-től
  Zöldhulladékot hasznosít az Auchan
  Folytatódik az e-hulladék gyűjtés

További hírek ebben a kategóriában

Folytatódik az együttműködés a D...
Több mint négyezren evezték át a...
A Borsodi Sörgyár ötödik fenntar...
A Starbucks a rászoruló magyar f...