Hírek
23030 hír az adatbázisban
Jászberényben klaszterbe tömörülnek a háztartásigép-iparban működők
Marketinginfo.hu - 2011-05-12 12:19
Egyéb

Az Electrolux holdudvarában működő gyártók, fejlesztők, forgalmazók és beszállítók a beruházások, oktatás és a K+F érdekében működnek együtt.

A László Károly Háztartási Gépeket Gyártó, Fejlesztő, Forgalmazó és Beszállítói Szervezetek Együttműködési Klaszter május elején alakult a Jászberényi Gazdasági Tanács döntése alapján az Electrolux cégcsoport gesztorságával, Jászberény Város Önkormányzata és a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Ipari és Kereskedelmi Kamara támogatásával.

A háztartási gépek gyártását, fejlesztését és beszállítását végző vállalkozások célja, hogy létrejöjjön egy nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív gépipari klaszter, amelynek tagjai a beszállítói tevékenységek fejlesztése érdekében együttműködnek egymással. A tervek szerint a szervezet 3-5 éven belül több milliárd forintos közös beruházásokat tud megvalósítani, oktatási és kutató intézményekkel karöltve aktív kutatás-fejlesztési tevékenységet fog végezni, valamint továbbképző tanfolyamokat kínál majd a beszállítók számára, hogy azok magasabb színvonalú, nagyobb hozzáadott értékű munkát végezhessenek.

A klasztertevékenységek között szerepelnek a közös piackutatás és marketingakciók, a minőségbiztosítási rendszer kidolgozása, a fejlesztési programok, az együttműködés kutató-fejlesztő szervezetekkel, a tanulmányutak, konferenciák szervezése, a kiállításokon és vásárokon való megjelenés, továbbá egy Benchmarking Klub működtetése a legjobb megoldások megismertetése és elterjesztése érdekében.

A működtetéséhez szükséges költségek részleges fedezése érdekében az Új Széchenyi Terv keretében a klaszterek számára kiírt támogatásokra fognak pályázni.

A klaszter az Electrolux vezetésével tizenkét cég és intézmény együttműködésével jött létre. Tagjai főleg jászberényi és szolnoki vállalkozások, de már az első napon budapesti, székesfehérvári, sőt még dombóvári cégek is csatlakoztak, és további cégek, intézmények belépése várható. A klaszter elnökének Takács Jánost, az Electrolux-csoport magyarországi vezérigazgatóját az Electrolux kelet-közép-európai régió holding vezetőjét választották meg, a klasztermenedzsment szervezet feladatait pedig a "K+F" Tanácsadó Központ Kft. látja el.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Vezető háztartásigép-márka tart a magyar piacra
  A háztartásigép-piac kétszámjegyű növekedést produkál
  Virtuális piactér indul a beszállítások fejlesztéséért
  Magyar szakember az Electrolux alelnöke
  Magyar pályamű az Electrolux Design Lab 2011 középdöntőjében
  A fogyasztók dönthetnek az Electrolux divatszínéről
  A Sugár Üzletközpontban láthatók a tengerből származó porszívók
  Új konyhagépeket tervezett az Electrolux
  Alvásklinikán tesztelték az Electrolux porszívóját
  Az Electrolux a Cannes-i filmfesztivált támogatja
  Új elem az Electrolux újrahasznosító kampányában

További hírek ebben a kategóriában

Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...
Kutyaellenes kampány Iránban
Megállapodott az Audi és a szaks...