Hírek
20073 hír az adatbázisban
Kevesebb a panasz a pénzügyi szolgáltatókra
Marketinginfo.hu - 2011-05-04 12:39
CSR

Az egy évvel korábbihoz képest jelentősen csökkent a PSZÁF-hoz érkező beadványok száma. Hitelezéssel kapcsolatos a legtöbb panasz.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) az első negyedévben érkezett fogyasztói beadványok száma (összesen 1.716) az előző negyedévinél 14 százalékkal kevesebb - derül ki a felügyelet legfrissebb statisztikáiból.

A beadványok 62,1 százaléka, 1.065 darab a pénzpiaci szolgáltatókkal szemben érkezett, legkevesebb, 15 darab pedig a tőkepiaci szolgáltatásokra vonatkozott. A pénzpiaci szektor minden intézménycsoportjának statisztikáját tekintve csökkenés tapasztalható a múlt év azonos időszakához képest. A legtöbb bejelentés (71,0 százalék) továbbra is a bankokkal kapcsolatban érkezett, de figyelemre méltó, hogy ismét a pénzügyi vállalkozásokra esett a bejelentések ötöde (20,4 százalék).

A nem felügyelt intézmények közé tartozó fogyasztói csoportszervező társaságokkal szembeni bejelentések tették ki a vizsgált időszakban az egyéb kategória több mint 90 százalékát; az 51 beadvány közel két és félszer annyi, mint amit az előző negyedévben regisztráltak száma.

Az idei első negyedévben a pénz- és tőkepiaci beadványok 65,3 százaléka - a korábbi negyedévekhez hasonlóan - a hitelezéssel volt kapcsolatos. Az előző negyedévhez viszonyítva az összesített beadványszám közel 15 százalékos csökkenést mutat, ezen belül azonban elenyésző mértékű növekedés figyelhető meg a devizaalapú lakáshiteleknél. A folyószámlahitelekkel összefüggő beadványszám mindkét vizsgált negyedévhez viszonyítva jelentős, 80, illetve 90 százalékot meghaladó növekedést mutatott.

A tárgynegyedévben piaci részesedésüket meghaladó mértékben érkeztek beadványok a Budapest Bank Nyrt.-re, a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepére, illetve a Magyar Cetelem Bank Zrt.-re. Piaci részesedéséhez mérten kisebb arányú beadványszám érkezett az OTP Bank Nyrt.-re, a K&H Bank Zrt.-re, valamint az MKB Bank Zrt.-re.

Szakonyi BalázsNYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Felfutóban a vállalati hitelezés
  Tízmilliós bírságot kapott az Erste
  50 millió forintra bírságolta a Volksbankot a PSZÁF
  Ötmilliós fogyasztóvédelmi bírság a CIB Bankra
  Animációs filmeket tendereztetett a PSZÁF
  A Front Page viszi a Mindennapi Pénzügyeink Programot
  Új fogyasztóvédelemi igazgató a PSZÁF-nál
  Új tanácsadó irodákat nyitott a PSZÁF
  Ismét vizsgálódik a PSZÁF
  Tisztességtelenül toborzott tagokat az Allianz nyugdíjpénztár
  Kéretlen reklám a Citibanktól

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat