Hírek
22566 hír az adatbázisban
Alvásklinikán tesztelték az Electrolux porszívóját
Marketinginfo.hu - 2011-05-02 12:04
Design

Klinikai tesztek igazolják, hogy az UltraSilencer mellett akár aludni is lehet.

Igaz ez akkor is, ha az eszköz be van kapcsolva - derült ki egy svéd alvásklinikán végzett tesztelésből. A vizsgálatban két tesztalany vett részt, akik két éjszakát töltöttek el az SDS Kliniken alvásklinikán.

A tesztek során kétféle módon használták a porszívót. A tesztelők ágyától 125 cm-re lévő UltraSilencert először bekapcsolva hagyták, és azt vizsgálták, hogy a tesztalanyok el tudnak-e aludni a porszívó hangja mellett. Majd a páciensek különböző alvásciklusai alatt azt figyelték meg, hogy a porszívó ki- és bekapcsolásával járó zajra hogyan reagálnak.

A tesztalanyok reakcióit úgynevezett poliszomnográfiás módszerrel mérték, melynek során az agyi tevékenységet, a szemmozgást és a pulzust figyelték. A reakciókat az alvásklinika rögzítette és elemezte. Az eredmények azt mutatták, hogy a tesztalanyoknak háromból két alkalommal nem okozott problémát az elalvás a bekapcsolt porszívó mellett, és az esetek 85 százalékában nem ébredtek fel az éjszaka folyamán, a készülék ki- és bekapcsolásakor sem.

Az eredmény a porszívó rendkívül alacsony, mindössze 68 decibeles zajszintjének köszönhető. Az UltraSilencer csendes működésének hátterében az Electrolux által szabadalmaztatott Silent Air technológia áll, amely optimális légcsatornát biztosít a levegő áramlásához, a beszívástól a kiáramlásig. Az alacsony zajszint másik oka, hogy a motor a porszívóval együtt mozog, és mivel saját szívóereje a helyén tartja, ezért nem rezeg takarítás közben.

Az első UltraSilencer porszívót 2003-ban mutatta be az Electrolux. A porszívó fejlesztése előtt a vállalat készített egy felmérést arról, hogy miért halogatják az emberek a porszívózást, miközben nagyon zavarják őket a lakásban lustálkodó porcicák. A válaszokból kiderült, hogy amikor lehetne porszívózni, az emberek inkább dolgoznak, vásárolnak vagy kikapcsolódnak, amikor meg ráérnének, a szomszédokat és a családtagokat zavarná a zaj.

Az első modell bemutatása óta, az UltraSilencer évről-évre megújul. 2011-ben egy kék és egy piros színű modellel bővül a termékcsalád, amelynek tagjait az Electrolux jászberényi porszívógyárában gyártják.

A kék (ZUS 3922B) és a piros (ZUS 3922R) színű modellek 44 900 forint ajánlott fogyasztói áron kaphatók.

Szakonyi BalázsNYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan vészelhetők át az egyre melegebb éjszakák? (x)
  Nehezen alszol el esténként? Íme 4 tipp, ami segít (x)
  A megfelelő porszívó kiválasztásának receptje (x)
  Nagy változás jön a porszívópiacon
  Próbavásárlással tesztelték a webáruházakat
  Jászberényben klaszterbe tömörülnek a háztartásigép-iparban működők
  Az Electrolux a Cannes-i filmfesztivált támogatja
  Új elem az Electrolux újrahasznosító kampányában
  Nemzetközi készüléktervező verseny az Electroluxnál
  Így főzhetünk 40 év múlva

További hírek ebben a kategóriában

Hagyj fel az ócska képkeretekkel...
Mire vágyik a férfi? Azt nem tud...
A jegygyűrű titkai (x)
A Design Terminal tavaszi mentor...