Hírek
22638 hír az adatbázisban
A lakosság döntő többsége használ fájdalomcsillapítót
Marketinginfo.hu - 2011-03-31 19:33
Kutatás

A férfiakhoz képest több nő használ fájdalomcsillapítót, ugyanakkor a gyakori kenőcshasználók közt már a férfiak vannak többségben - mutatott rá a KutatóCentrum és HáziPatika.com közös felmérése.

A 18-64 évesek több mint háromnegyede szívesen próbál ki természetes fájdalomcsillapítási módszereket, ugyanakkor a legtöbben tablettával vagy fájdalomcsillapító kenőccsel is kezelik a panaszaikat - derült ki a KutatóCentrum és a HáziPatika.com közös kutatássorozatának 2011-es felméréséből, melyben a fájdalomcsillapítók használatával és vásárlásával kapcsolatos szokásokat, attitűdöket, valamint az egyes márkák ismertségét vizsgálták.

A válaszadók háromnegyede használt fájdalomcsillapító tablettát, kenőcsöt vagy mindkettőt az elmúlt fél évben. Elsősorban a nők kezelik így a panaszaikat: 81 százalékuk használt valamilyen fájdalomcsillapítót, míg a férfiaknál ugyanez az arány 67 százalék volt.

"Érdekes, hogy a gyakori kenőcshasználók között már a férfiak vannak többségben. Míg a fájdalomcsillapító gélt használóknál közel fele-fele a férfiak és a nők aránya, addig azoknak, akik 1 hónap alatt 10 alkalomnál többször kezelték magukat ilyen módszerrel, már 68 százaléka az erősebb nem képviselői közül került ki. Ennek többek között az lehet a magyarázata, hogy a férfiak keményebb sportokat űznek, ami gyakran izomfájdalommal jár" - magyarázta Györfi Anna, a KutatóCentrum kutatási projekt menedzsere.

Ezt igazolja, hogy a 18-64 évesek a kenőcsöt leggyakrabban az ízületi panaszok, a nyak- és hátfájás, valamint az izomfájdalmak kezelésére alkalmazzák, míg tablettát leginkább fejfájás és magas láz esetén vesznek be.

A megkérdezettek leginkább háziorvostól, gyógyszerésztől és szakorvostól fogadnak el ajánlást, ennek ellenére 42 százalékuk szívesen próbálja ki a tévében reklámozott termékeket. Nincsenek kedvenc márkák: a válaszadóknak csupán 18 százaléka ragaszkodik megszokott fájdalomcsillapítójához. Bár a gyógyszerválasztásnál fontos, hogy az ne károsítsa a szervezetet, a mellékhatásokról mindössze a megkérdezettek 15 százaléka tájékozódik.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  CBD olaj, a természetes fájdalomcsillapító (x)
  Az ország Egészséghőseit keresi a HáziPatika.com
  Egyre jelentősebb alternatíva a magánegészségügy
  Keresik az év kórházát
  Számít a gyógyszerészek véleménye
  Fájdalomcsillapítóknál nem vagyunk árérzékenyek
  Kutatás a fájdalomcsillapítók piacáról
  A gyors hatást keressük a fájdalomcsillapítókban

További hírek ebben a kategóriában

A koronavírus járvány nem befoly...
A kkv-k globális helyzetéről szó...
A magyarok többsége vásárolt div...
Az idei digitális fotós trendek ...