Hírek
22398 hír az adatbázisban
Csekkbefizetés a hipermarketben
Marketinginfo.hu - 2011-02-10 11:47
Kereskedelem

Jön a megoldás a sárgacsekkek és az elektronikus számlák készpénzes befizetésére. A jövőben nem kell órákig a postán sorban állni, egyszerűen egy bevásárlás alkalmával is letudhatjuk a csekkek befizetését.

EU támogatásból indul a kasszáknál történő csekk és e-számla befizetés rendszer fejlesztése, és a Csém-Inforg Kft.nek köszönhetően még ebben az évben lehetőség lesz a kis- és nagykereskedelmi üzletláncok pénztárainál történő csekk és e-számla befizetésre. Az országszerte létrejövő új fizetési pontok segítségével kényelmesebben intézhetjük majd számláinkat.

Jelenleg évente kb. 300 millió sárga csekket bocsátanak ki a szolgáltatók, amelyek kisebb része elektronikus úton kerül kiegyenlítésre, a legnagyobb rész azonban még mindig készpénzes úton történik, jellemzően a Magyar Posta hálózatán keresztül. Amennyiben a fejlesztés és az azt követő tesztidőszak értékelése sikeres lesz, számtalan új fizetési ponton válik lehetővé a sárga csekkek és számlák készpénzzel történő befizetése.

A műveletet egy automatánál kezdhetjük majd meg, amely rögzíti a csekkek adatait (számlaszám, ügyfél-azonosító, összeg). A jóváhagyást követően kinyomtatott vonalkód a pénztárnál kerül beolvasásra, azaz a számláinkat épp olyan egyszerűen fizethetjük majd be, mintha egy liter tejet vásárolnánk.

"Azt, hogy melyik hipermarket vagy áruházlánc csatlakozik a programhoz, most még nem lehet megmondani. Ami biztosan látszik, hogy nagyon nagy az érdeklődés a retail szektor szereplői felöl" - tájékozatta szerkesztőségünket Cs. Nagy József a Csém-Inforg Kft. tulajdonosa.

Szabó Zsófia Rachael

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Jelentősen nőtt a mobilapplikáción befizetett csekkek száma
  Az esetek 80 százalékában készpénzzel fizetünk
  Egy érthetetlen számlával kevesebb
  Bankautomatán keresztül is fizethetők a csekkek
  Mobilról is befizethetők lesznek a csekkek

További hírek ebben a kategóriában

iStock Zuhant a svájci óraexport
2020-05-26 10:12
Zuhant a Philips negyedéves prof...
Jelentősen csökken a használtaut...
300 álláshelyet hoz létre a Jysk
Többet és többször rendelnek a v...