Hírek
22638 hír az adatbázisban
Kutatás a fájdalomcsillapítók piacáról
Marketinginfo.hu - 2011-01-31 09:44
Kutatás

A HáziPatika.com és a Kutatócentrum idén is felméri, hogy hogyan alakul a márkaválasztás, a márkaismertség és -használat a fájdalomcsillapítók piacán.

"Igen nagy piacról beszélünk, hiszen a tavalyi kutatásból kiderült, hogy fél év alatt a 18-64 évesek háromnegyede használt valamilyen láz- vagy fájdalomcsillapítót" - mutatott rá Barcza Enikő, a KutatóCentrum vezetője. A felmérés többek között azt vizsgálja, hogy a magyarországi felnőtt lakosság hogyan kezeli az egyes fájdalomtípusokat, milyen fájdalomcsillapítókat ismer és használ, illetve milyen tényezők befolyásolják a márkaválasztást és az egyes márkákról a fogyasztókban kialakult képet.

"A tavalyi elemzésből például kiderült, hogy az ár csak a megkérdezettek kétharmadának számít, a legfontosabb szempontok ugyanakkor a gyors hatás, a megbízhatóság voltak, valamint az, hogy a gyógyszer ne károsítsa a szervezetet" - emelte ki a szakember.

A felmérés megismétlésének köszönhetően a piac szereplői most arról is képet kaphatnak, hogy az előző évhez képest hogyan változtak ezek a fogyasztói preferenciák, valamint nyomon követhetik a márkaismertség és -használat alakulását az egyes demográfiai csoportokban.

A körülbelül 2000 fő megkérdezésével zajló adatfelvétel februárban lesz, így a felmérés eredményei várhatóan márciusban lesznek elérhetőek. Az elemzést a KutatóCentrum és a HáziPatika.com közösen értékesíti.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  CBD olaj, a természetes fájdalomcsillapító (x)
  Az ország Egészséghőseit keresi a HáziPatika.com
  Egyre jelentősebb alternatíva a magánegészségügy
  Keresik az év kórházát
  Fájdalomcsillapítóknál nem vagyunk árérzékenyek
  A lakosság döntő többsége használ fájdalomcsillapítót
  A gyors hatást keressük a fájdalomcsillapítókban

További hírek ebben a kategóriában

A koronavírus járvány nem befoly...
A kkv-k globális helyzetéről szó...
A magyarok többsége vásárolt div...
Az idei digitális fotós trendek ...