Hírek
22398 hír az adatbázisban
Megtévesztő a Magyar Posta?
Marketinginfo.hu - 2010-11-30 10:17
CSR

Fogyasztóvédők szerint nem tájékoztatja kellőképpen a fogyasztókat a posta, amikor a sárga csekkek befizetéséhez kapcsolódó játékra invitálja őket.

A Magyar Posta SzerenCSEKK nevű nyereményjátéka azt ígéri a sárga csekkek befizetői számára, hogy a befizetett összeget visszanyerhetik minden nap. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint azonban az ingyenes részvétel látszatát keltve, megtéveszti a fogyasztókat a posta. A kitöltendő formanyomtatványt ugyanis automatikusan és ingyenesen kapják meg a befizetett csekkek után az ügyfelek, ami a fogyasztóvédők szerint arra utal, hogy maga a játékban való részvétel is ingyenes. Ezzel ellentétes utalást ráadásul a tájékoztató és a Magyar Posta honlapján található részletes játékszabályzat sem tartalmaz.

A FEOSZ felhívja azonban a figyelmet: bármennyire is ingyenesnek látszik a részvétel, mégsem az. Ugyanis a játékban a kitöltött szerencse csekkek feladásával veszünk részt, amely viszont magával vonja az ehhez szükséges bélyeg megvásárlását. Mindez azt jelenti, hogy minden feladott szerencse csekkért, hiába hirdetik azt díjmentesnek, 80 forintos költséget kell fizetnünk.

Fontos az is, hogy ha esetleg mégis szerencsénk lenne, és visszanyerünk adott összeget, az ehhez való hozzájutás is feltételekhez van szabva - teszik hozzá a fogyasztóvédők. A játékszabályzat ugyanis egyértelműen kimondja, hogy csak úgynevezett Posta Kártyán kaphatjuk meg a nyereményünket. Ha pedig ilyennel nem rendelkezünk, akkor a sorsolást követő 30 napon belül postai folyószámlát kell nyitnunk, és ezzel egy időben Posta Kártyát kell igényelnünk.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Jelentősen nőtt a mobilapplikáción befizetett csekkek száma
  Új nemzetközi központból dolgozik a Posta
  Kedvezményes utalványokat vezet be a Posta
  Elismerés a Posta ügyfélszolgálatának
  Új szolgáltatásokat indított a Posta
  Vásárlunk, de nem fizetünk az interneten
  Újra nyitnak a posták
  Formula 1-es bélyeget kapott Magyar Nagydíj
  Megtévesztett az OTP és a Posta életbiztosítója

További hírek ebben a kategóriában

Kampánnyal hívják fel a figyelme...
A Budapest Airport járványintézk...
Testhőmérséklet mérő kamera a Vo...
Kampányol a Próbakő