Hírek
21405 hír az adatbázisban
Legjobbkor jött a légiforgalmi rekord
Marketinginfo.hu - 2010-11-17 09:48
CSR

Ugyanis a magyar légtérben áthaladó gépek számához kötötte a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak felajánlott támogatását a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat.

A múlt hónapban 47 880 repülőgép haladt át a magyar légtérben, ami minden eddigi októberi forgalmat meghalad. A tavalyi év azonos időszakához képest 8,2 százalékkal, vagyis közel 4000-rel több átrepülő gépet kezeltek a magyar légiforgalmi irányítók. Az új rekord repülőgépenként 100, összesen 4.788.000 millió forinttal járult hozzá ahhoz a 9 millió forintos támogatáshoz, amelyet a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ajánlott fel.

A vállalat a katasztrófa után jelentette be, hogy az azonnali segítségnyújtás mellett támogatási alapot hoz létre, amelybe 100 forintot fizet be minden, októberben a magyar légtérben átrepülő repülőgép után. Az így összegyűlt összegből a HungaroControl októberben már 1-1 millió forintot átadott a devecseri és kolontári általános iskolák vezetőinek, illetve egynapos budapesti kirándulást szervezett a két település gyermekeinek. A fennmaradó 2,7 millió forintot a Magyar Kármentő Alap számlájára novemberben fizeti be a vállalat.

A cég a katasztrófa után felvette a kapcsolatot a helyi polgármesterekkel. Devecserben a vörösiszap tönkretette az önkormányzat autóját, ami komoly akadályokat okozott a mentés és segélyezés megszervezésében, ezért a HungaroControl egy terepjárót adományozott a településnek.

Somlóvásárhely polgármestere védőfelszereléseket kért, így gumicsizmákat és munkaruhákat biztosított a vállalat. Az Irányítástechnikai Dolgozók Független Szakszervezete 1 millió forintot fizetett be a Magyar Kármentő Alap számlájára.


Szakonyi BalázsNYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Felszálló ágban a hazai légiközlekedés
  17 méteres toronnyal várt a VOLT fesztiválozóit a HungaroControl
  Innovatív toborzási kampány a HungaroControltól
  A lakosság több mint fele segített
  Újabb vállalati felajánlások a vörösiszap áldozatainak
  Tesco gyűjtés a vörösiszap áldozatoknak
  Euronics, Auchan és Media Markt - a kereskedők is segítenek

További hírek ebben a kategóriában

Az MNB a hátrányos szociális hel...
SHARE-el a természetért
Együttműködik az Audi Hungaria é...
1300 fiatal kezdi el pályafutásá...