Hírek
22867 hír az adatbázisban
Fiatal Vállalkozók Hete - harmadik alkalommal
Marketinginfo.hu - 2010-11-12 09:55
Egyéb

A rendezvénysorozatot 100 országban - köztük Magyarországon -, 40.000 eseménnyel, 10 millió résztvevővel tartják meg 2010. november 15. és 21 között.

A Global Entrepreneurship Week (Fiatal Vállalkozók Hete, FVH) hat nap, amikor és ahol a vállalkozó kedvű fiatalok számára lehetőség nyílik feltérképezni a gazdasági élet kínálta lehetőségeket és megismerkedhetnek egymással, valamint olyan gazdasági szereplőkkel, akik megfelelő információforrásként, kapcsolati tőkeként vagy akár mentorként tudnak a későbbiekben segíteni a piacra újonnan belépők számára. Magyarországon a Brit Nagykövetség az egyik fő támogatója az FVH-nak.

A rendezvények azoknak a 14 és 35 év közötti fiataloknak szólnak, akik már meglévő vállalkozással rendelkeznek, vagy a terveikben szerepel egy új vállalkozás felépítése. Ugyanakkor tájékozódási lehetőséget biztosítanak a programok azon fiatalok számára is, akik csak érdeklődnek a gazdasági élet iránt.

2009-ben az egész világon a magyarok kaptak legkevésbé kedvet az új vállalkozások létrehozásához. Nálunk láttak a legkevesebben (tízből négyen) jó karrierlehetőséget a cégalapításban. A Fiatal Vállalkozók Hete és a szervező FIVOSZ (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége) célja a vállalkozói attitűd megváltoztatása, elsősorban utánpótlás neveléssel és mentorálás biztosításával.

A fiatalok vállalkozók hetének budapesti és vidéki tematikus napjai a következők lesznek: Global Energy Zöld Vállalkozások napja, Pénzügyi Intelligencia nap, az Innováció napja, a Női Vállalkozók és a Középiskolások napja, valamint az Új Lehetőségek az Innovációban és a Gazdaságpolitikában c. konferencia. A találkozókon többek között szó esik majd a nők hátrányos helyzetéről a gazdasági, vállalkozói életben, az innováció szerepéről a piacról való kiszorulás elkerülésében és a vállalatok környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalásáról is.

Szakonyi BalázsNYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Üzleti nagyágyúk tanítják sikerre a fiatalokat
  Elindult a Fiatal Vállalkozók Hete
  Magyar milliárdosok árulják el kulisszatitkaikat a Fiatal Vállalkozók Hetén
  Jubilál a Fiatal Vállalkozók Hete
  Keresik a 2017-es év fiatal vállalkozóját
  Pénteken rendezik meg a Vállalkozók Napját
  Mérsékeltebb eredményekre számítanak jövőre a kkv-k
  Alig vannak jelen a világhálón a kkv-k
  Optimista kilátások: újra bővül a foglalkoztatás
  Kkv-k tervezés, szervezés és értékelés nélkül
  Vállalkozási ismereteket terjeszt a Nemzeti Bank
  Befektetési roadshow indul kkv-knak

További hírek ebben a kategóriában

Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...
Kutyaellenes kampány Iránban
Megállapodott az Audi és a szaks...