Hírek
22944 hír az adatbázisban
A legtakarékosabb háztartási készüléket díjazták
Marketinginfo.hu - 2010-09-16 10:44
PR

Első ízben vehették át az E.ON által alapított Energiatakarékossági Díjat a legkedvezőbb fogyasztású szórakoztató elektronikai és háztartási készülékek gyártói Budapesten.

Az E.ON Energiatakarékossági Díjat azzal a céllal hozta létre a szolgáltató, hogy segítsen ügyfeleinek a minél kedvezőbb fogyasztású készülékek vásárlásában, ezzel ugyanis nemcsak a környezetet, hanem saját pénztárcájukat is kímélik. A díjnyertes készülékek használatával a résztvevők éves szinten akár több tízezer forint energiaköltséget is megtakaríthatnak - áll a vállalat közleményében.

A vizsgálat során az E.ON megbízásából a TÜV Rheinland csoporthoz tartozó Magyar Elektrotechnikai Ellenőrző Intézet szakértői a készülékek átlagos felhasználási szokásait modellezték, és ennek alapján értékelték azok energiafogyasztását.

Tíz kategóriában hirdettek eredményt, összesen 59 termékkel pályázó készülékgyártók között. Az eredményekből kiderül, hogy a nyertes készülékekkel a vásárlók is nyernek, méghozzá nem is keveset: az első helyezett mosógéppel 5-6, a hűtővel 7-8, a grilles mikrosütővel közel 10, a porszívóval pedig akár 15 ezer Ft-ot takaríthatnak meg évente. A plazma vs. LCD tévé vitatémában is érdekes eredményt hozott az E.ON Energiatakarékossági Díja: kiderült ugyanis, hogy a hasonló képernyő méretű plazmatévék nem fogyasztanak többet, mint az LCD-tévék, sőt a legtakarékosabb plazmatévé normál üzemmódban kevesebbet fogyaszt, mint a legtakarékosabb LCD-televízió.

Az is kiderült, hogy egy átlagos magyar háztartás évente körülbelül 2200 kWh energiát fogyaszt. Ha ezt az értéket a 3,8 millió háztartásban csak 100 kWh-val sikerülne csökkenteni, az országos szinten 380 GWh megtakarítást jelentene. Ez az energiamennyiség elegendő lenne például Pécs egy évi teljes áramigényének fedezésére.

Az E.ON ezentúl minden évben meg kívánja hirdetni az Energiatakarékossági Díjat.

Szakonyi BalázsNYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A húsfogyasztás csökkentésére kevésbé nyitottak a magyarok
  E.ON Energiatakarékossági díj
  Greennovációs díjat nyert az E.ON
  Jutalomkártyát vezet be az E.ON
  Csökkent az elektronikai cikkek piaca
  Alternatív energiáért kampányol az MVM
  A mérnökképzést támogatja az E.ON
  Kedvezményes áram pontosan fizetőknek
  Új ügynökség az E.ON ügyfél-kommunikációjában
  Újsabb sportszer adomány az E.ON-tól
  Sportszert adott az E.ON Mikulása
  15 millió forintot adományoz az E.ON
  Kártalanította a fogyasztókat az E.ON

További hírek ebben a kategóriában

Fokozza otthona kényelmét redőny...
A rejtőzködő ellenség: milyen él...
2023-ban is folytatja fejlesztés...
Mindig válasszunk megfelelő csis...