Hírek
22246 hír az adatbázisban
Távolból is szemmel tarthatók a DHL küldemények
Marketinginfo.hu - 2010-07-07 10:11
Egyéb

A GPS-alapú valós idejű logisztikának köszönhetően a küldemények szállítása a földrajzi nyomon követés mellett biztonsági szempontok szerint is nyomon követhető.

DHL Ocean Secure néven vezette be nemzetközileg kifejlesztett valós idejű logisztikai megoldását a DHL Global Forwarding. A rendszer lehetővé teszi a megrendelőknek, hogy egy pillanat alatt megállapítsák, a világ mely pontján és milyen állapotban van szállítmányuk.

Ennek érdekében a konténereket GPS jeladókkal látják el, az érzékelők nemcsak a szállítmány helyét és mozgását követik nyomon, hanem megfigyelik a szállítmány hőmérsékletét, az UV-sugárzást, a nedvességtartalmat, a fénybehatást és a hirtelen ütések bekövetkeztét is. A jeladó ezeket az adatokat biztonságos mobiltelefonos kapcsolatot nyújtó GPRS segítségével továbbítja a központi információs platformra.

A megrendelők a hirtelen változásokról értesítést kapnak, böngészőjükön az adatokat külön szoftver telepítése nélkül megnézhetik, a szállítmány egész útjáról pedig egy minden adatot tartalmazó részletes tájékoztatást kapnak. A rendszer külön is értesítést küld a szállítási folyamat 11 pontján, így például az indulás pillanatáról, a közbeeső állomásra történő megérkezésről, a célállomás 20 km-es körzetébe történő érkezésről vagy a vámolás megtörténtéről. Ha a szállítmányt például a tervezett célállomáson kívül bárhol máshol, például a címzett raktárában felnyitják, a készülék e-mail figyelmeztetést küld, ami alapján a biztonságért felelős csapat vagy a helyi rendőrség azonnal tud reagálni.

A DHL Global Forwarding központi tengeri szállítmányozással foglalkozó divíziója az új technológiák kifejlesztésére és adaptálására 2009 eleje óta számos tesztelést végzett. A DHL Ocean Secure olyan megrendelőinknek szánt szolgáltatás, akik nagy értékű termékeket szállíttatnak tengeri úton" - mondta Pál Attila, a DHL Globál Szállítmányozási Kft. kereskedelmi igazgatója.

A cég hamarosan az úgynevezett FlightSafe technológiát fogja alkalmazni a légi szállítmányok követésére is, ez egy GPS egységből és egy GSM modulból, valamint egy sor érzékelőből áll. A technológiát kifejezetten úgy alakították ki, hogy repülés közben az áruk állapotával kapcsolatos adatokat a készülék elmenti, és földre szállás után rögtön továbbítja.

A valós idejű logisztikai szolgáltatás három különböző díjszabású csomagja a közeljövőben a magyarországi partnerek részére is elérhetővé válik.

Szakonyi BalázsNYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A DHL Group és Bryan Adams 1 millió fát ültetne
  A divat és a logisztika között sok a párhuzam
  Bryan Adams új turnéjának első bérletese a DHL
  Innováció kell az ellátási lánc menedzsmentben is
  DHL - Állatkert partnerség
  Új igazgató a DHL Global Forwarding-nál
  Bővíti tevékenységét a DHL Budapest Support Center
  Kkv-re szabott szállítmányozás a DHL-nél
  Új zónastruktúra és légi expressz díjszabás a DHL-nél
  Sármellékről is repül a DHL
  Elektronikus vámkezeléssel gyorsít a DHL

További hírek ebben a kategóriában

Kávé a világűrből
Kellemes Ünnepeket és Boldog Új ...
90 éves az Életműdíj tulajdonosa
A Magyar Posta 100 fős létszámle...