Hírek
22246 hír az adatbázisban
Kkv-re szabott szállítmányozás a DHL-nél
Marketinginfo.hu - 2010-06-02 10:07
Egyéb

Az árak és a tranzitidő kiegyensúlyozására kombinált szállítási megoldásokat kínál a szolgáltató.

Olcsóbb, de hosszabb tranzitidőt garantáló szállítmányozási megoldások igénybevételére kényszeríti a kisebb cégeket a szállítmányozási piac élesedő versenye. Erre reagálva új szolgáltatásokat indított a kkv szektort célozva a DHL Global Forwarding. A légi- és tengeri szállítás mellett különböző szállítási módozatokat kombináló multimodális - leggyakrabban tengeri-légi, illetve vasúti-légi - megoldásokat kínál a szállítmányozó az európai és ázsiai régiókban. Európán belül 2010 júniusától kerül bevezetésre a légi-közúti szolgáltatás, amely az ügyfél igényeihez igazodva 24 óra és 10 nap közötti tranzitidőt biztosít a korábbiaknál kedvezőbb díjszabással. Az ázsiai régiók lefedésére direkt import tengeri gyűjtőkonténereket működtet a szállítmányozó, ezzel biztosítva, hogy adott ázsiai kikötőkből kizárólag a magyar DHL áruit tartalmazó szállítóeszköz Budapesten kerüljön először kinyitásra.

"A DHL Global Forwarding a megváltozott piaci helyzetben az elmúlt időszakot a fejlesztések előkészítésére használta fel" - összegezte a cég stratégiáját Pál Attila kereskedelmi igazgató. "Most arra koncentrálunk, hogy szakértelmünk és hálózatunk révén segítsünk ügyfeleinknek az optimális megoldás megtalálásában. A hajós- és légitársaságokkal kialakított stratégiai kapcsolataink révén napi szinten biztosítjuk a szükséges kapacitásokat, alternatív útvonalakat és megoldásokat dolgozunk ki."

A gazdasági recesszió hatására már több mint egy éve hatalmas nyomás nehezedik a légi és tengeri szállítmányozási piacra, amely soha nem látott veszteséget és változásokat eredményezett az ágazatban. Tengeri flották üzemen kívül helyezésével, repülőgépjáratok törlésével és egyes szolgáltatások megszűntetésével a légi- és hajóstársaságok sorra csökkentették fuvarkapacitásaikat. A fuvardíjak az általános tarifaemelés és a csúcsidőszaki pótdíjak bevezetésének következtében jelentősen megnőttek. A piacnak és az ügyfeleknek azok a hirtelen zavarok sem kedveztek, mint amilyet például az izlandi vulkánkitörés vagy egyes országok adminisztratív és biztonsági intézkedései okoztak.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A DHL Group és Bryan Adams 1 millió fát ültetne
  Innovatív megoldásokkal a versenyképesség megőrzéséért
  Új ügyvezető a DHL-nél
  Érzelmi töltetet kap a DHL
  Bővíti tevékenységét a DHL Budapest Support Center
  Befektetési roadshow indul kkv-knak
  Távolból is szemmel tarthatók a DHL küldemények
  Új zónastruktúra és légi expressz díjszabás a DHL-nél

További hírek ebben a kategóriában

Kávé a világűrből
Kellemes Ünnepeket és Boldog Új ...
90 éves az Életműdíj tulajdonosa
A Magyar Posta 100 fős létszámle...