Hírek
22112 hír az adatbázisban
Tengerparton vagy itthon nyaral a többség
Marketinginfo.hu - 2010-05-21 09:54
Kutatás

A C-Travel.hu és az Ongo.hu felmérése szerint továbbra is népszerűek a belföldi utak, akár a téli időszakban, akár nyári vakációként.

Az Index.hu utazási oldalai, a C-Travel.hu és az Ongo.hu által, az év első negyedévében végzett több ezer fős reprezentatív kutatás eredménye szerint a magyar utazók legnagyobb arányban (47%) belföldi szálláshelyen pihentek a téli hónapokban. A megkérdezettek 44%-a kihagyhatatlannak tartja a síelést, és a válaszadók mindössze 9%-ának szerepelt tervei között, hogy egzotikus utazáson vesz részt. A síelés esetében a közeli sípályákat választják a kikapcsolódásra vágyók, a téli belföldi pihenésnél a vidéki wellness szállodák a legkedveltebbek. Az egzotikus utaknál a sokak által választott úti célok közé tartozik Bali, Kuba és Thaiföld.

Ami a nyári utazásokat illeti, közel ugyanannyian részesítik előnyben a tengerpartot (41%), mint a belföldi nyaralást (34%). A tengerparti utak esetében Görögország, Olaszország és Horvátország továbbra is tartja pozícióját a nyári időszakra választott célpontok ranglistáján. A belföldi nyaralásoknál a balatoni szállások a kedvencek között szerepelnek.

A kérdőívet kitöltők 37%-a az utazás kiválasztása során az árat tekinti a legfontosabb szempontnak. A legtöbben (59%) évente 2-3 alkalommal utaznak el pihenés céljából, a belföldi utak esetében átlagosan 1-3 napot töltenek otthonuktól távol, a külföldi utaknál ez 4-7 napra tehető.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A nyári vakációt tervező magyarok közel fele külföldre is ellátogat
  Az európaiak 40%-a idén nem tervez nyaralást
  A magyarok 70 százalékának nincs utasbiztosítása
  Utazói hűségprogram indult
  A magyarok fele nem üdül
  Az utazások szervezésénél a nők hordják a nadrágot
  Népszerű a bankkártyás fizetés az idei magyar nyaralók körében
  Pakolás helyett olcsóbb lehet külföldön készülni a nyaralásra
  A nyaralók fele a magyar tenger felé veszi az irányt
  A magyarok többsége nem tervez hosszabb nyaralást

További hírek ebben a kategóriában

A megváltozott munkaképességűek ...
Ismét a Google a legerősebb márk...
Az alkalmazottak fele elégedetle...
Mennyire kell messzire költözni ...