Hírek
20360 hír az adatbázisban
Új tulajdonosnál a Borsodi
Marketinginfo.hu - 2009-10-16 10:12
Márkák

Pénzügyi befektetők vették át az Anheuser-Busch InBev teljes közép-kelet európai portfólióját.

A tevékenységét kulcspiacokra fókuszáló Anheuser-Busch InBev megegyezett közép-kelet európai érdekeltségeinek eladásáról. A vállalat a CVC Capital Partners befektető csoportnak adja át regionális portfólióját, mintegy 2,231 milliárd dollárért.

A megállapodás értelmében a pénzügyi csoport Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Montenegróban, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában veszi át a világ legnagyobb sörgyártójához tartozó márkákat. Az Anheuser-Busch InBev licensz szerződés alapján olyan nagy, nemzetközi márkák gyártását és forgalmazását is átadja a régióban, mint a Stella Artois, a Beck's, a Löwenbräu, a Hoegaarden, a Spaten és a Leffe. A sörgyártó ugyanakkor a megegyezés szerint fenntartotta az első ajánlat jogát, amennyiben a CVC a jövőben eladásra kínálná a most megszerzett termékportfóliót.

Szőke István, a CVC közép-kelet európai tevékenységéért felelős vezetője elmondta: "Ez az akvizíció a CVC első befektetése a régióban, és nagyon örülünk, hogy ilyen erős vállalattal és ikonikus márkákkal, valamint az azokat irányító tapasztalt menedzsmenttel és lelkes munkatársakkal gazdagodunk. A CVC a csoport fejlesztése mellett kötelezte el magát. A vállalat StarBev név alatt fut majd tovább, és célunk, hogy a helyi vezetők és munkatársak segítségével piacvezetővé váljunk a régióban."

A tranzakció hatósági jóváhagyások függvénye, az érintettek becslései szerint 2010 januárjára zárulhat le.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új marketing igazgató érkezett a Borsodihoz
  Új címke a Borsodin
  Online nyereményjátékot indított a Borsodi
  Sörmenüt vezet be a Borsodi
  Focis promóciót indít a Borsodi
  Mobil promó a Borsoditól
  Videó-versenyt hirdet a Borsodi
  Víruskampány népszerűsíti a Borsodi Zenei Fesztiválokat
  Illegális hulladékot takarított a Borsodi
  Megtartotta PR ügynökségét a Borsodi
  'Kapcsold ki' a Borsodi Sörgyárban is
  Új vezérigazgató a Borsodi Sörgyár élén
  MRSZ elismerés a Borsodi kampányának
  Megújult a Borsodi zenei tehetségkutatója

További hírek ebben a kategóriában

Kép: Pepsi Őrületes foci a Pepsivel
2018-06-14 11:59
Új növényi italcsalád a Coca-Col...
Megújul az Accor Hotels
Folyékony műtrágyát is gyárt jún...
A Nike nem szállít cipőt az irán...