Hírek
22398 hír az adatbázisban
A napenergiát népszerűsíti a Bosch
Marketinginfo.hu - 2009-05-27 10:30
CSR

A Junkers márka napkollektorait és szolár rendszereit is bemutatta a cég a Szolár Napokon.

A Bosch Termotechnika üzletág képviseletében a Junkers a napenergia hasznosítását célzó napkollektorok és szolár rendszerek bemutatásával csatlakozott a május 14-én, a nyíregyházi Kossuth téren rendezett Európa Napi eseményhez. Az E-misszió Egyesület által szervezett utcai rendezvényen az épületek energetikai tanúsítványa (LAKCÍMKE), a megújuló energiaforrások, és a szalmabála építészet megismertetése mellett környezeti tanácsadással és ökológiai lábnyomszámítással is várták az érdeklődőket.

A Solar Days nevű felvilágosító kampány 2002-ben indult Ausztriából azzal a céllal, hogy bemutassa a napenergia és az elektromos energia környezettudatos hasznosítását. Az első nagyszabású, egész kontinensre kiterjedő Solar Days-t 2008 májusában Európa 13 országában 4000 különféle eseménnyel ünnepelték. Idén először a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata, valamint több hazai civil szervezet csatlakozott a május 15-22. között zajlott tudatformáló kampányhoz.

Aki a május 14-i nyíregyházi Szolár Napon a Junkers Infomobiljához látogatott, nem csupán a napkollektorok és a kondenzációs kazánok működéséről és a napenergia-hasznosítás legújabb trendjeiről tudhatott meg mindent, de arról is tájékozódhatott, hogy milyen hosszú távú megtakarítást érhetnek el, és mennyi energiát spórolhatnak a háztartások ezen eszközök használatával. Sokan nem tudják, hogy napkollektorok használatával melegvíz készítéskor akár 60%, fűtésrásegítéskor pedig akár 30% energiamegtakarítás érhető el.

A költségek - a legújabb Bosch szabadalomnak köszönhetően - még tovább csökkenthetők megfelelő szabályzó használatával, amely szolár-optimalizásással további 15% energiamegtakarítást eredményez.

A Termotechnika Üzletág vezetője, Benoit Lespagnol elmondta: "A nemzetközi tendenciáknak megfelelően hazánkban is egyre növekvő kereslet mutatkozik a modern megtakarítási formák iránt." A szakember kifejtette, akár társasházak is használhatnak napkollektoros rendszereket, amelynek egy lakásra jutó költsége kb. 100.000 Ft.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tippek - Hogyan tartsuk melegen a medence vizét? (x)
  A napkollektoros rendszerek sajátosságai
  Megmentett emberéletek és tisztább levegő a hálózatba kapcsolt járműveknek köszönhetően
  Duális mesterképzést tervez a Bosch a Miskolci Egyetemen
  Magyar rekord a Bosch-nál
  Sétányt fogadott örökbe a Bosch
  Márkanevet vált a Junkers
  Önkéntes nap a Bosch-nál

További hírek ebben a kategóriában

Kampánnyal hívják fel a figyelme...
A Budapest Airport járványintézk...
Testhőmérséklet mérő kamera a Vo...
Kampányol a Próbakő