Hírek
22638 hír az adatbázisban
Védjegybitorlás miatt perel a Philip Morris
HENT - 2009-05-14 10:13
Márkák

A Marlboro márka védelmében perel a dohánycég, amelynek termékét az adóemelés okozta drágulás miatt hamisítják az USÁ-ban.

Pert indított az Egyesült Államok legnagyobb dohányipari cége, a Philip Morris egy New York-i kereskedő ellen, aki hamis Philip Morris termékeket értékesített, és megsértette a cég tulajdonát képező Marlboro védjegyet - írja a Yahoo News híre alapján a HENT hírlevele.

A dohánygyárhoz a közelmúltban több fogyasztói panasz is érkezett, amelyek a vásárolt cigaretták minőségét és ízét kifogásolták. A panaszosok a termékeket a Tammy’s Smoke Shop-ban vásárolták. A Philip Morris azt követően nyújtotta be a keresetet a New York-i körzeti bíróságra az üzlet ellen, hogy a rendőrség néhány nappal korábban 184 karton hamis Marlboro cigarettát foglalt le az üzletben. A cég a keresetben azt kéri a bíróságtól, hogy tiltsa el a Tammy's Smoke Shop tulajdonosát a hamis Marlboro cigaretták beszerzésétől, forgalmazásától és értékesítésétől, továbbá a perköltségek megtérítése mellett az illegális kereskedelemből származó hasznot is fizesse meg a jogtulajdonosnak.

"A hamis cigaretták értékesítése aláássa a Philip Morris márkanév által képviselt hitelességet és minőséget, ráadásul károsítja mindazokat, akik az eredeti termék gyártásában, forgalmazásában és értékesítésében közreműködnek" - kommentálta a hírt Joe Murillo, a Philip Morris anyavállalata, az Altria Client Services alelnöke.

Az amerikai kormány az elmúlt években több alkalommal is megemelte a dohánytermékekre kivetett adók összegét. Ezek az intézkedések hozzájárultak a hamis és csempész cigaretták forgalmának megnövekedéséhez. A Philip Morris 2002 óta csak New York-ban közel kétszáz esetben kezdeményezett jogi eljárást hamis cigaretták ügyében. Ezekben többségében kiskereskedők, de több mint 20 esetben importőrök voltak érintettek.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Újrahasznosító központot épített Magyarországon a Philip Morris
  A legjobb munkáltatók között a Philip Morris
  "PMI IMPACT" kezdeményezés a Philip Morristól
  Országszerte gyűjtik a cigarettacsikkeket
  Kelet-Európában még kaszál a Philip Morris
  Kiskereskedőkkel pereskedik a Philip Morris
  Márkavédelmi szeminárium a hatóságoknak
  Rakományba rejtett hamis ruhák
  32 millió dolláros kártérítést kapott a Louis Vuitton
  Kínából érkezik az USA-ba a hamis termékek négyötöde
  Használt lábbelik alá rejtették a hamis Nike cipőket
  Elérte az egymilliót a nemzetközi védjegybejelentések száma
  Rekordszámú nemzetközi védjegybejelentés 2008-ban
  Lehet két magyar MTV
  Kiosztották a Magyar Termék Nagydíjakat
  Védjegypert nyert az [origo]

További hírek ebben a kategóriában

Első újrahasznosított Barbie
Mangalicakolbász és -szalámi - k...
Menő szabásvonal és egyediség a ...
Megszüntet több ezer munkahelyet...