Hírek
22818 hír az adatbázisban
Jelentősen nőtt a multivitamin-fogyasztás idén télen
Marketinginfo.hu - 2009-03-25 11:38
Kutatás

Indokolatlanul korán, szeptemberben kezdődik a vitaminszezon; január az eladások csúcsa.

Két-két és félszer több vitamint fogyasztunk az őszi és téli hónapokban a fertőző betegségekről szóló hírek következtében, mint az év többi szakaszában. A gyógyszerpiaci trendeket a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából a Szinapszis Kft. elemezte.

Az elemzők a vitaminok piacán vezető három multivitamin-készítmény patika forgalmi adatainak változásait kísérték figyelemmel az IMS gyógyszerinformációs társaság adatszolgáltatása alapján.

A multivitamin-készítmények összesített patikai dobozforgalmát havi bontásban megfigyelve elmondható, hogy a vitaminfogyasztási szezon szeptemberben kezdődik, majd a következő csúcsot januárban éri el. Ennek hátterében - a kiszerelések forgalmának elemzése alapján - az állhat, hogy egyre népszerűbbek a több hónapra elég, nagyobb adagot tartalmazó dobozok.

A vizsgált készítmények eladási csúcsa évek óta januárra tehető. A piacvezető multivitamin készítményből például évek óta több mint 60 000 dobozzal fogy ebben a hónapban, míg a májustól júliusig tartó időszakban kevesebb, mint a felére csökken a fogyasztás.

A legutóbbi elemezhető negyedévben, azaz 2008. november és 2009. január között folyamatosan az egy évvel korábbi fölött volt az eladott dobozszám, összességében mintegy 9 százalékkal több multivitamin fogyott a patikákban, mint 2007. november és 2008. január között.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Multivitaminok napi szedésével javítható lehet az idősek agyműködése
  Készülünk az influenzára
  Holland&Barrett üzlet Magyarországon is
  Kik költenek étrend-kiegészítőkre?
  Európa lemaradt a vitaminfogyasztásban

További hírek ebben a kategóriában

A magyarok megszokták az erős üg...
Sokan akár fel is mondanának rug...
Mi a sikeres karrierváltás titka...
A nők helyzete a munkahelyeken