Egy ember álma
Az 1860-as évek előtt a rumot csak így nevezték: aguardiente, ez szó szerint azt jelenti, "égő víz" vagy "tüzes víz". Nem csoda, hiszen ez az ital még durva, nyers és élvezhetetlen volt. Aztán jött valaki, aki nemcsak a rumról alkotott fogalmainkat, de iváskultúránkat is örökre megváltoztatta.
Don Facundo Bacardí Massó egy lágyabb, simább, finomabb italról álmodott. Olyan rumról, ami megfelel a feltörekvő kubai középosztály ízlésének is.
Egy évtizeden át tartó szenvedélyes kutatásának eredményei forradalmasították a rumkészítést. Újításainak eredménye a BACARDI Superior Rum, amely prémium minőségű érlelt fehér rumként lett ismert világszerte.
A BACARDI Superior Rum különlegessége abban rejlett, hogy ízének egyensúlya és finomsága miatt nem uralkodott a belőle készült italokon, de nem is veszett el bennük: kiegészítette a többi ízt. Könnyű, határozott, tiszta és frissítő volt. Különleges zamatának köszönhetően a koktélkészítés úttörői a koktélok új műfaját teremtették meg a segítségével. Olyan koktélokat, amelyek a későbbi generációk klasszikusaivá váltak, mint például a Mojito vagy a Daiquirí.
Majdnem másfél évszázaddal később még mindig ez az egyik leggyakrabban használt koktélalap. A Don Facundo által alapított Bacardí cég pedig azóta is családi kézben van.
következő oldal