Hírek
21029 hír az adatbázisban
Együttműködési megállapodást írt alá a K&H és a Tej Terméktanács
Marketinginfo.hu - 2018-06-15 14:20
PR

Megújította együttműködési megállapodását a K&H Bank és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Az újabb három évre szóló szerződés értelmében a K&H kiemelt pártoló tagként - többek között - tanácskozási joggal vehet részt a szervezet eseményein, továbbá rendszeres kétoldalú egyeztetések megszervezésével támogatja annak eredményes működését és céljainak elérését.

A K&H 2012 óta kiemelt pártoló tagja a Terméktanácsnak. A korábbi, határozott időtartamra szóló megállapodás újbóli aláírására, ezáltal az együttműködés megerősítésére került sor Budapesten. A megállapodást Mélykuti Tibor, a Terméktanács elnöke és Tresó István, a K&H Agrárüzletág ügyvezető igazgatója írta alá.

"A tejágazatnak az elmúlt hat évben számos kihívással kellett szembenéznie. Ilyen volt például az orosz embargó, a felvásárlási ár és a mennyiség ciklikus változása, a csupán részlegesen megvalósuló áfacsökkentés és az olcsó import tömegtermékek elterjedése. Mindebből jól látszik, hogy mi mindennel kellett és kell jelenleg is megküzdenie az ágazatnak" - mondta el Mélykuti Tibor, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. "Ezért is fontosak számunkra az ilyen szakmai együttműködések, hiszen úgy gondoljuk, ezek révén juthat előrébb az ágazat. A mögöttünk álló nehéz évek ellenére nemcsak fennmaradt, de növekedni is tudott a hazai tejtermelés. Emellett elindultak az ágazaton belül az ipari fejlesztések és a többirányú összefogások, amelyek eredményeként a belföldi értékesítés, az árbevétel és a kapacitás is erősödött a feldolgozóknál" - mutatott rá az együttműködés fontosságára Mélykuti Tibor.

"A K&H Bank büszke arra, hogy a kezdetek óta aktív és elkötelezett partnere a mezőgazdasági szektornak. Az agrárcégek valódi partnerének tekintjük magunkat, ami azt jelenti, hogy együtt gondolkodunk az ügyfeleinkkel, hogy a legjobb pénzügyi megoldást kínáljuk számukra. Ennek feltétele, hogy ne csak az adott céget, hanem az egész ágazat helyzetét mélyebben ismerjük. Ebben nyújt segítséget számunkra, hogy szoros együttműködést alakítunk ki a meghatározó szakmai érdekcsoportokkal, mint az agrárágazat kezdetektől egyik legjelentősebb szervezetével, a Tej Terméktanáccsal" - hangsúlyozta a megállapodás aláírásakor Tresó István.

Mélykuti Tibor elmondta, hogy a piaci szereplőkkel, így a K&H-val kötött kiemelt partneri megállapodás is támogatást nyújt abban, hogy a szervezet előtt álló feladatokat hatékonyabban lehessen megvalósítani. Ilyen teendő például a feldolgozóipari háttér erősítésével a hazai élelmiszeripar erősítése, a tejtermelői kiszámíthatóság, a piaci kilengések tompítása, az összefogás, legyen az vertikális vagy horizontális. A 2017 januárjában bevezetett áfacsökkentés a nyers és a friss tejre vonatkozott, azonban első lépésben ezt ki kellene terjeszteni az UHT és ESL tejekre is. A fejlesztések megvalósulásával a feldolgozott termékek mindig magasabb hozzáadott értéket képviselnek, így a cégek eredményességéhez és a nemzetgazdasági termeléshez is nagyobb mértékben tudna hozzájárulni az agrárium.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Budaörsre érkezett a Tejkaraván
  A Tej Terméktanács tenderkiírását a Hinora nyerte el
  Megállapodást kötött a Tesco és a Tej Terméktanács
  A tejre fókuszál a Lidl

További hírek ebben a kategóriában

b Beruház a BMW
2018-11-08 10:33
Jön az ország legnagyobb fiatal ...
Újabb beruházást indít Berlinben...
Vénusz Lángos Voks 2018
Kihirdették a 25. Golden Drum-dí...