A Szerencsejáték országjáró kampányt indított
Marketinginfo.hu - 2017-12-07 10:44
Outdoor/indoor

A Szerencsejáték Zrt. országjáró kampányt indított, melynek célja, hogy közelebb hozza az ép és fogyatékossággal élő embereket.

Idén Advent első vasárnapjára, december 3-ára esett a Fogyatékos emberek világnapja, mely a betegség vagy baleset következtében fogyatékossá váltak problémáira hivatott felhívni a figyelmet.

A magyar lakosság több mint 20%-ának van mozgáskorlátozott, 9%-ának siket vagy nagyothalló, 6%-ának pedig vak, látássérült ismerőse. Mégis sokszor nehéz elképzelni, hogyan is boldogulnak a fogyatékkal élők az olyan egyszerűnek tűnő, mindennapi tevékenységekkel, mint egy bevásárlás, ajándékcsomagolás, vagy a szeretteikkel való kommunikáció. A fogyatékossággal élők iránti empátia növelése minden korosztály, közösség számára elengedhetetlen - ezért döntött úgy a Szerencsejáték Zrt., hogy idei ünnepi akcióját az érzékenyítés jegyében szervezi meg.

A nemzeti lottótársaság év végi, limitált kiadású Nagykarácsony sorsjegy értékesítéséből sorsjegyenként 25 Ft-tal támogatja három akadálymentes, befogadó játszótér felépítését, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek játszhatnak majd együtt. A kampányt egy 5 állomásos, kamionos roadshow is népszerűsíti országszerte, melynek célja, hogy fokozza az elfogadást a megváltozott munkaképességű társaink iránt. A kamionban és környékén játékos aktivitások révén lehetőség nyílik megtapasztalni, hogy miként éli meg az ,,egyszerű" karácsonyi előkészületeket egy vak, siket vagy mozgáskorlátozott ember.

Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályának vezetője elmondta: ,,Célunk, hogy határozott lépéseket tegyünk egy olyan társadalom megteremtése irányába, ahol épek és fogyatékossággal élők egymást elfogadva, egymás nehézségeit és értékeit megismerve élnek együtt."

A lottótársaság szakmai partnerének, a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsának főtitkára, Földesi Erzsébet hozzátette: ,,Áttörni az ismeretlenség falát, már gyermekkorban felismerni, hogy nem vagyunk egyformák, és e sokszínűségünk közös játék és közös élmények általi megélése mindannyiunk számára hasznos tapasztalatokat rejt. Számomra ehhez a felismeréshez járul hozzá ép és sérült gyermekek és szüleik együttléte bárhol, bármikor, de különösen az ünnepekre várva, akár a Szerencsejáték Zrt. legújabb év végi érzékenyítő programján."

Hozleiter Fanny, Mosolyka, a Szerencsejáték Zrt. jószolgálati nagyköveteként csatlakozott a programhoz: ,,Azt gondolom, hogy az egyik legnagyobb ajándék, ha egymás felé elfogadással, szeretettel és természetességgel közeledünk. Ha tudatosítjuk, hogy mind ugyanarra vágyunk: elfogadásra. Minden olyan programot, kezdeményezést támogatok, amiben egymás megismerése a cél, mert hiszem, hogy ezzel kerülünk közelebb egymáshoz."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Szerencsejáték a fogyatékossággal élő és ép gyerekekért
  Megújult a Cinema City Aréna VIP
  A Szerencsejáték jótékonysági kampánya
  Szerencsejáték Zrt. sporttámogatói kampány
  A Szerencsejáték pálya a Szigeten
  A Szerencsejáték Zrt. online közönségszavazás
  WOM kampány a Szerencsejáték Zrt-től
  A Szerencsejáték Zrt. lett a legjobb magyar munkahely
  Sorsjegybevételből támogat a Szerencsejáték Zrt.
  Sorsjegy az állatokért

További hírek ebben a kategóriában

Kultúrkamiont indított az Extrád...
A MINI és a Mountex együttműködi...
A második Korzó Drónfesztivál Ób...
MINI LIVING mikrolakás-koncepció