Idén is lesz ajándékgyűjtés a Camponában
Marketinginfo.hu - 2017-11-28 16:50
Outdoor/indoor

Immár hagyományosan idén is advent első vasárnapján állítják fel a Camponában azt az adományládát, amelybe becsomagolt ajándékokat helyezhetünk el.

A bevásárlóközpont rendszeresen gondol azokra a kerületi családokra is, ahol kevesebb jut a jóból a gyerekeknek, legyen szó akár színes programról, időtöltésről, vagy éppen kézzelfogható tárgyi ajándékról. Évente több alkalommal is szerveznek a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve olyan programot a gyerekeknek, ahol egy kicsit kizökkenhetnek a hétköznapokból, és élményeket gyűjthetnek. Az idei karácsonyon mézeskalács-díszítésre invitálják majd őket, mindjárt advent első hétvégéjén, hiszen a következő hetekben egy különleges mézeskalács-látványvilág épül fel majd a Camponában.

Már az ókori Egyiptomban is ismerték a mézes tésztát, bár kicsit más formában, sűrűbb szószok készítéséhez használták. Magyarországra Erdélyen keresztül, Németországból érkezett a mézeskalács hagyománya. A mézeskalácsosok céhekbe tömörültek, óvták a mesterség titkait. Már a kezdetektől vásárfiaként készültek a "mézesbábok", eleinte az ún. ütőfás kalácsok, majd a cifra díszítésű figurák, szívek, házak, ezekre már mi is emlékezhetünk az egykori búcsúkból. A Camponába most a művészi színvonalon alkotó Ékes-Édes Ajándékok csapata látogat el, hogy elkészüljön a bevásárlóközpont különleges mézeskalács-falva, melynek házait karácsony előtt szintén a Gyermekjóléti Központnak adják majd át.

"Számunkra fontos, hogy ne csak karácsonykor figyeljünk azokra, akiknek kevesebb jutna, hanem egész évben próbáljunk adni és adni" - mondja Kákosy Zsolt, a Campona üzemeltetéséért felelős CBRE ingatlan tanácsadó ingatlanvagyon-kezelési vezetője. - "De persze ilyenkor még inkább arra gondolunk, hogy egyetlen gyermek se maradjon ki az ünnep varázsából, így egyértelmű, hogy idén is megszervezzük az adományozást. Ha mindenki a saját kis lehetőségeit kihasználja, sokan, sokszor, sokaknak segíthetünk."

Ahogy Dr. Daróczi Csilla, a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, örömmel vesznek minden olyan ajándékot, amely 0-14 éves korú rászoruló gyermekek karácsonyfája alá kerülhet. A becsomagolt ajándékok dobozára kérik ráírni, hogy milyen korú és nemű gyermek számára készült a csomag. Társasjáték, baba, kisautó, színes gyurma, ugrókötél, jojó, építőjáték minden gyermeknél nagy örömet okoz, mint ahogy könyv, színező, vagy naptár is, de a gyerekek nagyon örülnek színes ceruzáknak, filctollaknak, festéknek, radíroknak, füzeteknek is.

Aki tehát szívesen segítene, november 25-től december 17-ig elhelyezheti a Campona Adománygyűjtő ládájában a becsomagolt, felcímkézett ajándékot, benne olyan jó állapotú, használt vagy akár új játékokkal, könyvekkel, amelyekkel szívesen okoznak örömet egy kisgyermeknek.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Több család tanévkezdését segítette a Campona
  Így készül a tanévkezdésre a Campona
  Adománygyűjtés a Campona-ban
  Adományponttal készül a Karácsonyra a Campona
  Plakátkiállítással búcsúztatja a nyarat a Campona Bevásárlóközpont
  Olasz hetek a Camponában
  A héten ér véget a tanszergyűjtő akció
  Jótékonysági tanszergyűjtés

További hírek ebben a kategóriában

A világ legnagyobb Gömböc-szobra...
Food truck rekord: 250 milliós f...
Budapest Airport karácsonyi prom...
A BMW fényjátéka
Online marketing specialista
A 3DHISTECH a digitális mikroszkópok fejlesztésében és gyártásában élenjáró...