Hírek
20908 hír az adatbázisban
Évente 80 ezer forintba kerül az autó javítása
Marketinginfo.hu - 2017-11-27 12:34
Kutatás

Egy átlagos magyar autó karbantartására közel 80 ezer forintot költ egy magyar család évente - derült ki a Bárdi Autó megbízásából, ezer fő megkérdezése alapján, a Trend International által készült kutatásból.

A válaszadók 34 százaléka nyilatkozott úgy, hogy évente 25-50 ezer forint közötti összeget költ az autójára, míg 25 százalékuk 50-100 ezer forintból oldja meg az éves karbantartást. Ennél lényegesen kevesebben áldoznak 100 ezer forintnál többet az autójuk állagának megőrzésére. Azok száma is alacsony, akik 25 ezer forintnál is kevesebből tartják fenn a gépjárművüket. Mindent összevetve egy átlagos magyar autótulajdonos évi 78 ezer forintot költ a kocsijára.

A kutatásban részt vevők éves autókarbantartási kiadásainak megoszlása

Az autókarbantartási kiadásokat nagymértékben befolyásolja, hogy ki, milyen típusú személygépkocsival rendelkezik. Az autók élettartama során legtöbbet cserélt alkatrészek árait összehasonlítva a 2005-ös gyártású Suzuki Swift III. 1,3-as tulajdonosának kell a legtöbbet, csaknem 118 ezer forintot évente kiadnia karbantartásra a Magyarországon legkedveltebb, az eladási listák élén álló öt autófajta közül. Ennél húszezer forinttal kevesebből, 88 ezerből is meg lehet őrizni viszont egy 2003-as Volkswagen Golf IV. 1,4-es működőképességét.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Vakon bíznak a szervizekben a magyar autósok
  Rangos nemzetközi díjat nyert el a Bárdi Autó
  Ügyfélbarát vállalat a Bárdi Autó

További hírek ebben a kategóriában

A 2018-as iskolakezdési vásárlás...
A kínai Y-generáció nem tervezi ...
Drasztikus változás előtt a HR s...
Nem a végzettség szerint dolgozu...