Hírek
20908 hír az adatbázisban
Érrendszeri betegeknek indul megelőző program
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-11-16 12:49
Egészségmarketing

A Völgységi érvédők elnevezésű program 2018 januárjában kezdődik a bonyhádi egészségfejlesztési iroda (EFI) és a város önkormányzatának együttműködésében, az MSD Pharma Kft. szakmai támogatásával.

A programban különös figyelmet fordítanak a szív- és érrendszeri betegek rehabilitációjára, és azokra, akik valamilyen okból kiestek az orvosi ellátásból - mondta Bősze Tibor, a program szakmai koordinátora az MTI-nek.

A térség tizenegy háziorvosi körzetében ez év decemberében kiszűrik az érrendszeri katasztrófán átesett embereket és a cukorbetegeket, akiket személyesen keresnek meg, majd gondozásukat az EFI veszi át - tette hozzá. Az iroda az egy évre tervezett programban betegklubokat, diétás és mozgást ajánló tanácsadásokat szervez számukra. A fő cél a betegek túlélési esélyeit javítani - jegyezte meg.

A programba a térség csaknem húsz településén becslések szerint több száz embert vonnak be.

Magyarországon évente több mint tizenötezer infarktust és csaknem negyvenezer stroke-ot regisztrálnak, a betegek felépülése szakorvosi odafigyelést és életmódváltást igényel - hangsúlyozta a szakmai vezető.

Jelenleg 61 egészségfejlesztési iroda működik, ezek közül 38 hátrányos helyzetű területeken. Az irodák létrehozásának egyik alapvető célja a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések prevenciójának támogatása, a korai és elkerülhető halálesetek csökkentése, az egészséges életmódot befolyásoló szokások javítása.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Budaörsi Állatmenhely kutyáin segített az MSD
  Új ügyfél a FLOW PR-nél

További hírek ebben a kategóriában

a Az Allianz World Run 2018
2018-10-12 16:50
Növelheti a mellrák kockázatát a...
L'Oréal és az UNESCO az egészség...
Az ALDI idén is összefog a mellr...
Egészséges nassolás témában indí...