Hírek
20908 hír az adatbázisban
Az Enterprise Investors felvásárolja a CBA Slovakiát
Marketinginfo.hu - 2017-11-06 14:49
Kereskedelem

Az Enterprise Investors Kelet-Közép-Európa legnagyobb magántőke-társaságainak egyike, Magyarországon a Netrisk.hu piacvezető biztosításközvetítő portál tulajdonosa.

Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VII magántőke-befektetési alap megállapodást írt alá Szlovákia vezető független élelmiszer-kiskereskedelmi vállalata, a CBA Slovakia a.s. 100%-os részvénycsomagjának megvásárlásáról.
 
  • A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra;
  • Az ügylet részeként az EI 16 millió euró friss forrást bocsát a vállalat rendelkezésére a kölcsöntőke arányának csökkentéséhez és a pénzügyi növekedéshez;
  • A tranzakció lebonyolításához még meg kell szerezni a versenyhatóság jóváhagyását.


A CBA Slovakia 310 kisboltot és szupermarketet üzemeltet Szlovákia középső és nyugati részén. Az ország legnagyobb független élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatainak egyike, amely közvetlenül a nemzetközi áruházláncok mögött foglal helyet a rangsorban. A céget Marián ©ufliarsky alapította, és fia, ifjabb Marián ©ufliarsky fejlesztette tovább. Az ő irányítása alatt számos üzletet felújítottak a modern kor követelményei szerint, és új szupermarket-kategóriát teremtettek. A CBA Slovakia egyben Szlovákia második legnagyobb, közös élelmiszer-kiskereskedelmi beszerzésekre alakult szervezete, a CBA beszerzési szövetség vezető vállalata. A cég 130 millió euró árbevételt ért el 2016-ban.

"Meggyőződésünk, hogy a CBA Slovakia jó alapot kínál a kisboltokból álló élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat fejlesztésére, amelyek egyre fontosabbak lesznek, hiszen a fogyasztók egyre inkább a lakóhelyükhöz közeli üzletekben szeretnének vásárolni" - mutatott rá Michał Rusiecki, az Enterprise Investors tranzakcióért felelős ügyvezető partnere.

"Szeretnénk támogatást nyújtani a vállalatnak ambiciózus tervei megvalósításához, hogy úgy tudja modernizálni meglévő hálózatát, és érjen el jelentős növekedést a jövőben, hogy lakóhelyük közelében szolgálja ki minőségi, helyi friss élelmiszertermékekkel a vásárlókat" - tette hozzá Martin Chocholáček, az EI Szlovákiáért felelős igazgatója.

"Nagy várakozással tekintünk vállalatunk fejlődésének következő szakasza elé az Enterprise Investors partnereként. Láttuk, milyen sikereket ért el az EI más élelmiszer-kiskereskedelmi befektetéseknél, például a lengyelországi Dino és a romániai Profi esetében. Meggyőződésem, hogy az Enterprise Investors kiváló növekedési kilátásokhat biztosít társaságunknak" - nyilatkozta Lukáą Mucha, a CBA Slovakia vezérigazgatója a tranzakcióról és a jövőbeni tervekről.

Ezt a tranzakciót is beleértve az EI 1990 óta 173 millió eurót fektetett öt élelmiszer-kiskereskedelmi láncba a kelet-közép-európai térségben.

Az Enterprise Investorst a White & Case (jogi ügyek), a PwC (adóügyek és számvitel) és a GHS Legal segítette tanácsadóként az ügyletben. Az eladó a KPMG Corporate Finance vezető tanácsadói, valamint a Hillbridges (jogi ügyek) és a KPMG (adóügyek és számvitel) tanácsadói segítségét vette igénybe.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megújuló energiával üzemel 60 Príma üzlet
  Csődeljárás a CBA volt franchise partnerénél
  A konkurensek vihetik tovább a CBA partner veszteséges boltjait
  Csődközelben a CBA franchise partnere
  Termelői közösségektől vásárol a CBA
  Red Bull nyereményjáték a CBA-val
  A CBA átveszi eljárás alatt álló partnere érdekeltségeit
  A Tesco, a CBA és a Coop a legnagyobb élelmiszerkereskedők

További hírek ebben a kategóriában

t Jól teljesített a Tesco
2018-10-10 11:07
MINI szalon a pécsi Schneider Au...
Bio paleo müzlit hívott vissza a...
Kávézót nyitott a Mol Budapest b...
A BMW és MINI márkakereskedés Mi...