Novemberben újra XBOX ONE PlayIT Show lesz Budapesten
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2017-10-12 10:57
Outdoor/indoor

November 18-19-ig újra megniytja kapuit Kelet-Közép-Európa legnagyobb gamer- és IT-rendezvénye, az XBOX ONE PlayIT Show Budapesten, a Hungexpón.

Az XBOX ONE PlayIT Show nemcsak gamerek, hanem minden játékot, mozgást és szórakozást kedvelő felnőtt és gyerek számára tartogat meglepetéseket. A szervezők a Hungexpo három legnagyobb kiállítótermét töltik meg izgalmas programokkal: összesen 180 programhelyszín, 150 előadás, YouTuberek, Esport-versenyek, cosplay, Minecraft, retro PC-kiállítás, exkluzív játékbemutatók, sportolási- és kedvezményes vásárlási lehetőség színesíti a kínálatot.

Novemberben a szervezők minden eddiginél több gyermekes családot is várnak az XBOX ONE PlayIT Show-ra, így Magyarország és a régió egyik legnagyobb és legnépszerűbb gamer- és IT-rendezvényének látogatottsága elérheti az ötvenezer főt. A novemberi PlayIT Show egyik kiemelten fontos, új szolgáltatásaként a helyszínen gyakorlati tanácsadást nyújtanak majd az érdeklődő szülőknek a számítógépes- és mobileszközök gyerekbarát, illetve biztonságos használatával kapcsolatban. "Természetes, hogy a PlayIT Show után, otthon is minden szülő szeretné játék közben biztonságban tudni a gyermekét. Éppen ezért a helyszínen a PlayIT munkatársai segítenek letölteni az érdeklődők saját digitális eszközeire a korhatár-besoroláson és tartalomosztályozáson alapuló szülői felügyeleti eszközöket, és elvégezni a szükséges beállításokat" ─ mondja Csanda Gergely.

A kétnapos esemény egyik legnagyobb szenzációja a Trónok harca két sztárja - a Hodort alakító Kristian Nairn, és a Meera Reedet alakító Ellie Kendrick - részvételével rendezendő közönségtalálkozó lesz, interaktív pódiumbeszélgetéssel, autogram- és fotólehetőségekkel.

A játékvilág és a sorozatok kedvelői mellett a szervezők a zenerajongókra is gondoltak, így külön rendezvényként, de mégis a PlayIT-hez kapcsolódva két különleges szimfonikus koncertet is bemutatnak. A nagyszabású játékkiállítás előestéjén, november 17-én pénteken immár másodszor lép fel Budapesten a világhírű amerikai Video Games Live formáció, amely nagyzenekari hangszerelésben játssza el a legismertebb videójátékok dallamait. November 18-án és 19-én este pedig, a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer is megrendezésre kerül a Sound of Thrones koncert a Trónok harca aláfestő zenéivel, a méltán nemzetközi hírű, magyar zenészekből álló Hungarian Studio Orchestra & Choir klasszikus nagyzenekari tolmácsolásában.

Az XBOX ONE PlayIT Show évek óta társadalmi felelősségvállalási törekvésekkel is kiegészül. "PlayIT Charity" néven a show szervezői és látogatói rendszeresen gyűjtenek adományokat és felajánlásokat jótékony célokra. Az előzetes tervek szerint a novemberi PlayIT segítségével kórházban fekvő, beteg gyerekek, illetve rászoruló családok részesülhetnek majd támogatásban. "Game Art" néven a rendezvény részeként képzőművészeti pályázatok és kiállítások valósulnak meg; a show-hoz kapcsolódó, "Mozdulj, Gamer!" nevű mozgalomnak pedig az a célja, hogy a naponta több órát számítógép előtt ülő fiatalokat felállítsa a székből és vonzó sport-, szabadidős és közösségi programokat kínáljon nekik. "Fontosnak tartjuk, hogy saját lehetőségeinket kihasználva segítsünk abban, hogy a világunk kicsit jobbá váljon. Hiszünk abban, hogy adni jó, ezért indítottuk ezt a három kezdeményezést, amelyekkel a novemberi PlayIT-en is igyekszünk támogatni a fiatalokat, illetve a rászorulókat" - mondja Csanda Gergely, a PlayIT főszervezője.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Xbox kampány a YouTube-on
  Xboxon a L’Oréal

További hírek ebben a kategóriában

Jubileumi mozdony hirdeti a MÁV ...
A SPAR dinnye-roadshow
Kitelepült az EFOTT-ra a Mercede...
A Rossmann Beauty Land következő...