Az Allee Art Gallery-ben kortárs képzőművészek alkotnak
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2017-10-05 12:25
Outdoor/indoor

Pop-up műteremházban alkotás közben találkozhatnak az érdeklődők három fiatal tehetséges művésszel az Allee Bevásárlóközpont "Vászonról a kifutóra" című ingyenes rendezvénysorozatának részeként.

Ingyenes képzőművészeti programkavalkád vár az érdeklődőkre az Allee Bevásárlóközpontban. A kiállítótérként és műteremként is szolgáló Allee Art Gallery-ben az érdeklődők október 15-ig három kortárs festő alkotásait csodálhatják meg.

A képzőművészeti élet hagyományos színtereinek - galériák, kiállítóterek, múzeumok, műtermek és vásárok - sajátos atmoszférája a művészeti közegben kevésbé jártas befogadók számára sokszor nehezen értelmezhető. A bevásárlóközpontban életre hívott művészeti projekt azonban arra tesz kísérletet, hogy közelebb vigye a magas művészetet a mindennapok világához.

A projekt során műteremmé alakuló üzlethelyiségben dolgozó három művészt egy-egy, a műtermük mellett installált kabinet-kiállítás mutatja be. A projekt így lehetőséget biztosít arra, hogy a bevásárlóközpont látogatói beleshessenek az alkotófolyamatba, szóba elegyedhessenek az alkotókkal és megismerkedhessenek a művészek néhány korábbi alkotásaival. Sőt, ha beleszerettek valamelyik műtárgyba, azt azonnal meg is vásárolhatják.

Az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja, hogy társadalmi szerepvállalása során felhívja a figyelmet a művészet, ezen belül is a képzőművészet társadalmi értékére, a fiatal tehetségek művészetének támogatására is.

A "Vászonról a kifutóra" című ingyenesen látogatható rendezvénysorozat részeként 6 ikonikus festőművészt (Szinyei Merse Pál, Lotz Károly, Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar, Victor Vasarely) megelevenítő egyedi tárlaton ismerhetik meg a látogatók a magyar festészet kiemelkedő alakjait.

A "Vászonról a kifutóra" rendezvénysorozat fénypontjaként szeptember 29. és október 8. között két hosszú hétvégén, 16 monumentális tánc- és divatshow keretében Van Gogh, Picasso, Dalí, Frida Kahlo és más világhírű festők remekművei kelnek életre. A modellek és táncosok a festmények világába kalauzolva mutatják be az Allee 2017-es őszi- és téli divatkollekcióit.

A kampány fő célja a divat ezerszínű világának és a képzőművészet találkozásának formabontó és értékteremtő bemutatása, a hazai festészettörténet legjelentősebb alakjainak megidézése, valamint a fiatal kortárs művészek támogatása. Az Allee számára fontos küldetés - a bevásárlóközpontok piacán úttörő módon -, hogy a vásárlás élményét kulturális értékek megjelenítésével tegye teljesebbé látogatói számára.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megnyílt a POP-UP park Budapest szívében
  Az ügyfelek testreszabása a keserűségük miatt
  Tűzzománcképes panelházak Debrecenben
  Mesés advent az Allee-ban
  Da Vinci, Picasso, Dalí művei a kifutón
  Biciklitörténeti-kiállítás az Allee-ban
  Új üzletek nyíltak az Allee-ban
  Az Allee volt a legforgalmasabb pláza

További hírek ebben a kategóriában

Jubileumi mozdony hirdeti a MÁV ...
A SPAR dinnye-roadshow
Kitelepült az EFOTT-ra a Mercede...
A Rossmann Beauty Land következő...