Hírek
20648 hír az adatbázisban
Megvannak a Telenor startup-programjának nyertesei
Marketinginfo.hu - 2017-10-05 09:58
PR

Pénzügyi, oktatási és képalkotó vállalkozások kerültek a Telenor startup programjába.

Idén három magyar startup vállalkozás vehet részt Telenor Accelerate programban. A szakmai zsűri döntése értelmében 2017-ben egy gyerekeknek szánt virtuális pénztárcát fejlesztő Family Finances alkalmazás, az oktatást gamifikáció segítségével élvezetesebbé tevő BeeTheBest, és a mozgó részleteket tartalmazó fotókat készítő Vimage alkalmazás fejlesztői vehetnek részt a gyorsító programban. Az induló vállalkozásokat a Telenor pénzügyi befektetéssel és szakmai támogatással segíti.

A tavalyi program sikerét követően a Telenor Magyarország másodszor is meghirdette startupokat támogató akcelerátor pályázatát, a Telenor Accelerate programot, mely idén három digitális megoldásokat fejlesztő, induló vállalkozás munkáját segíti.

A 2017-es Telenor Accelerate nyertesei és leendő mentoraik:
 
  • Family Finances - olyan családi pénzügyi app és virtuális pénztárca fejlesztői, amelyet kifejezetten gyerekek számára készítettek, a zsebpénz okos felhasználásához.

Mentorok: Oszkó Péter (Oxo Group) és Vinnai Balázs (Misys Digital Channels)
 
  • BeeTheBest - egy gamifikációt alkalmazó online pedagógiai motivációs rendszer, amely a tananyagot szintekre osztja, a teljesítését pedig pontokkal és virtuális jelvényekkel jutalmazza.

Mentorok: Simó György (Day One Capital) és Varga Zoltán (Central Invest)
 
  • Vimage - a Vimage alkalmazással bármilyen okostelefonon egyszerűen lehet cinemagráfokat, vagyis mozgó képrészleteket tartalmazó állóképeket készíteni.

Mentorok: Pistyur Veronika (Bridge Budapest), Várkonyi Balázs (Extreme Digital)

A 2017-es Telenor Accelerate programra 110 startup vállalkozás jelentkezett, amelyek közül előválogatás során választották ki azt a kilenc csapatot, akik a szeptember 26-án megrendezett Pitch Day-en tarthattak előadást a szakmai zsűri előtt. Közülük jutott be három nyertes startup a programba, melyek 5-10 millió forintos befektetést, és összesen 150 millió forint értékű támogatást kapnak a Telenortól.

"Büszke vagyok arra, hogy a tavalyi első program után idén is ilyen sok startup vállalkozás jelentkezett a felhívásra. Kíváncsian várom, hogy a közös gyorsítást követően milyen pályát futnak be ezek a kiemelkedően tehetséges csapatok. Komoly innovációs erő van a fiatal magyar startupokban, mi is sokat tanulhatunk tőlük. Az általuk fejlesztett digitális megoldások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország minél gyorsabban a digitális fejlődés élvonalába kerüljön"- mondta Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a Telenor Accelerate nyerteseinek kihirdetésekor.

A Telenor Accelerate program folyamatos, egyéni mentorálást, valamint nélkülözhetetlen készségeket biztosító bootcampet kínál. A program során olyan tudásra tehetnek szert a kezdő vállalkozások, amivel valóban felgyorsíthatják a fejlődésüket, és a startupok életében kritikus korai fejlődési időszakban sikerrel vonzhatnak be további pénzügyi befektetőket. A nyertes startupok öt hónapos intenzív képzésen vesznek részt a törökbálinti Telenor Házban, illetve a Kaptárban, ahol co-working irodát is kapnak. A februárig tartó workshopok napjaink legfontosabb digitális technológiáival és módszertanaival ismertetik meg a résztvevőket (service design, lean és agilis módszertan, UI/UX, digitális marketing, growth hacking, fund raising, pitching ismeretek). Emellett a nyertes induló vállalkozásokat a Telenor azzal is segíti, hogy hozzáférést biztosít nemzetközi ügyfélköréhez és partnerhálózatához, pénzügyi forrásokhoz és tapasztalt felsővezetőkhöz.

A Telenor korlátlan belföldi mobil adatforgalmat kínáló Hello Data tarifacsomagot is ad a nyertes startupok tagjainak, míg a programot ugyancsak támogató Samsung egy-egy Samsung Galaxy S8 készüléket, a Microsoft pedig Bizspark felhőszolgáltatást bocsát rendelkezésükre.

A 2016-ban indított Telenor Accelerate volt az első vállalati akcelerátor program Magyarországon. Tavaly az eSports Horizon, a Musicating, a Zoi, a Tickething, és a Zyntern startup cégek jutottak be a programba.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elindult a Telenor vállalkozóknak szóló kampánya
  Új kreatív ügynökséggel dolgozik a Telenor
  A Telenorhoz igazolt a Magyar Vöröskereszt

További hírek ebben a kategóriában

Kádár Tamás a Sziget főszervezőj... Készpénzmentes Sziget
2018-08-14 16:51
Új arculatot kap Budafok
A halfogyasztást népszerűsítik a...
Jön az influencer marketing csúc...
A SCANIA CO2NTROL CUP 2018 júniu...