Hírek
20648 hír az adatbázisban
Újabb sztárelőadó a BrandFestivalon
Marketinginfo.hu - 2017-10-02 15:57
Márkák

A reklámszakmában időről-időre feltűnnek csodaszámba menő ügynökségek, amelyek díjat díjra halmoznak és mágnesként vonzzák a kreatív tehetségeket.

A reklámügynökségek szupersztárjaként, a Jeff Goodby és Rich Silverstein nevével fémjelzett, Goodby, Silverstein & Partners évek óta a nemzetközi kreatív fesztiválok élmezőnyében szerepel. Az október 26-27-én megrendezésre kerülő BrandFestival számos nemzetközi előadót vonultat fel. A márkaépítés jövőjével kapcsolatban mutat perspektívát Bonnie Wan, a San Francisco-i reklámvállalat stratégiai igazgatója.

Idén itt lesz a Goodby, Silverstein & Partners (GSP) is. A San Francisco-i ügynökség az amerikai reklámkészítés zászlóshajója. A nemzetközi reklámfesztiválok élmezőnyében szerepel, megszámlálhatatlan Cannes-i oroszlánnal büszkélkedhet. Az AdAge, az Adweek, a Media Magazine az "Év ügynöksége" és az "Évtized interaktív ügynöksége" címmel is kitüntette őket.

Jeff Goodby, a szuperügynökség társalapítója rajta van a Fast Company által készített legkreatívabb reklámszakemberek listáján. A cég előfutára a kreatív innovációnak és mágnesként vonzza a tehetségeket. Számos "reklámrocksztár" megfordult az ügynökségnél, melynek első számú stratégája Bonnie Wan, aki a márkaépítés jövőjével kapcsolatban mutat amerikai perspektívát az idei BrandFestival-on. Legjelentősebb ügyfeleik közé tartoznak a Budweiser, Yahoo, Hewlett Packard, Nintendo, Sprint (egyik legjelentősebb amerikai telekommunikációs cég), Adobe, Frito Lay/Doritos, Haagen-Dazs, Comcast, Nest, Dali múzeum, NBA. Az ügynökség a nemzetközi reklámszakma szinte minden lehetséges díját megnyerte már. Reklámkampányainak sikerét a bivalyerős fogyasztói insight-oknak köszönhetik. A celebeket szerepeltető "Got Milk" kampányuk mérföldkő a reklámtörténelemben.

A nagy médiahájpot generáló reklámjaik közül kiemelkedik az NBA-nak készített - a YouTube-on több mint 17 millió megtekintést hozó - Jingle Hoops, azaz Csilingelő Gyűrűk névre keresztelt alkotás, ami a speciális karácsonyi mezeket hirdeti. Az AdAge által is felmagasztalt filmben a legismertebb kosaras sztárok - LeBron James, Kevin Durant - játsszák el a Jingle Bells-t, mégpedig úgy, hogy a kosárgyűrűk hálójára aggatott csengettyűket szólaltatják meg a dobásaikkal.

A GSP ötletemberei a digitális reklámkészítés világában is kifejezetten otthonosan mozognak. Jól mutatja mindezt a St. Petersburg-i Dali Múzeumnak késztett "Dreams of Dali" kampányuk, melynek keretében a virtuális valóság segítségével hozzák a fiatalokhoz közelebb a múzeumélményt. A "virtuális kultúra túra" keretében az interaktív 360 fokos videó és VR-technológia egyedülálló múzeumélményt kínál a látogatóknak, hiszen a VR-szemüveggel egész kiállításokat járhatnak be a látogatók. A technológia előnye, hogy teljes térbeli élményt nyújt, a virtuális térben sétálva nem kell a többi látogatóra figyelni és egészen közelről is szemügyre lehet venni az alkotásokat.

A GSP kampányai azt bizonyítja, hogy felismerték, hogy az új típusú kommunikációs gazdaságban komplexebb tudással kell felvértezni önmagunkat, hogy választ találjunk a jelen (reklám)kor egyre szerteágazóbb kihívásaira. Egy olyan korban, ahol a kommerciális érték a kreatív tartalomfejlesztésben és a fogyasztóval való kapcsolatteremtésben testesül meg.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az influencer marketing trendjei a BrandFestival-on
  A BrandFestival csökkenti az ökológiai lábnyomát
  BrandFestival: trendek, amik a jövőt formálják
  BrandExcellence díjátadás a BrandFestiválon
  Szupersztár edzőzseni a BrandFestivalon
  A valaha volt legerősebb BrandFestival előadói line-up
  BrandFestival: trendek, amik a jövőt formálják
  Két kategóriában díjazták az FMCG márkaépítést a BrandFestival-on
  Két kategóriában díjazták az FMCG márkaépítést a BrandFestival-on

További hírek ebben a kategóriában

Elindult Győrben az Audi elektro...
Bemutatták a 2Rule sportmárkát
A Skoda Auto 653 ezer gépkocsit ...
Jelentősen növelte forgalmát és ...