Hírek
20657 hír az adatbázisban
A Tesco csökkenti sajátmárkás üdítőitalainak cukortartalmát
Marketinginfo.hu - 2017-10-02 13:18
Kereskedelem

Október elejétől csak olyan üdítők találhatóak az áruházak polcain, melyek 100 milliliterjében maximum 5 gramm cukor van.

A változás következtében a Tesco közép-európai üdítő kínálatához összesen 4100 tonnával kevesebb cukrot használ fel egy évben, az üdítők kalóriatartalma pedig 24 százalékkal csökkent.

A Tesco összesen 42 sajátmárkás üdítőitala receptjét vizsgálta meg, és csökkentette bennük a cukortartalmat, minden esetben figyelembe véve a vásárlói visszajelzéseket. "Sokat dolgoztunk azért, hogy az üdítőitalok ugyanolyan finomak maradjanak, csak kevesebb cukrot tartalmazzanak. Reméljük, hogy ezzel a kezdeményezéssel is hozzájárulhatunk vásárlóink egészségesebb életmódjához" - mondta Jamie Walker, a Tesco Európa beszerzési igazgatója.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) iránymutatásai alapján mind a felnőttek, mind a gyermekek napi cukorbevitelét az energiabevitelük 10%-ára javasolt csökkenteni. A cukortartalom csökkentésének következtében például a Tesco Cola 100 milliliterjében 22 kalória van, míg a legnépszerűbb márkák hasonló termékeinél ugyanennyi mennyiségben több mint 40 kalória található.

"A túlzott cukorfogyasztás növeli a diabétesz és a fogszuvasodás kockázatát. Gyakran nem is tudjuk, hogy a mindennap fogyasztott termékekben mennyi cukor van, ezért kiemelten fontos, hogy olvassuk el a címkéket, és próbáljuk meg elkerülni a hozzáadott cukrot tartalmazó ételek és italok fogyasztását. Az üdítőitalok cukortartalmának csökkentése apró, de fontos lépés annak érdekében, hogy a vásárlók az egészségesebb életmódot választhassák" - mondta Kovács Judit, dietetikus.

A Tesco az elmúlt hónapokban fokozatosan vezette be továbbfejlesztett üdítőitalait - az utolsó termékek szeptember közepén kerültek az áruházak polcaira -, így a jövő hónap elejére minden sajátmárkás üdítőital megfelel a "legfeljebb 5 gramm" szabálynak.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Felére csökken az üdítők cukortartalma Magyarországon
  Ismét feltörekvőben a sajátmárkás termékek piaca
  Működésbeli változások a Tescónál
  450 tonna virslivel készül a Tesco szilveszterre
  1,5 millió szaloncukorral készül a karácsonyra a Tesco
  Magyar bort népszerűsít a Tesco
  Közel 8500 tonna almát ad el idén a Tesco
  A jövő éves bértárgyalások a Tescónál
  A termelők és a szállítók közötti kapcsolattartás
  Budaörsre érkezett a Tejkaraván
  Az első élelmiszer-hulladék jelentése a Tescotól
  Meghosszabbították a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programot

További hírek ebben a kategóriában

Egymilliárdból újult meg a Csepe...
5000 napja nyitott ki először a ...
Forgalomnövekedést vár a Rossman...
IKEA kisebb üzletek Nagybritániá...