Hírek
20535 hír az adatbázisban
A Mol Romániában is jótékonykodik
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-10-02 10:58
Egészségmarketing

Megemelt kerettel hirdette meg Kolozsváron gyermekgyógyító programját a Mol Románia és a Közösségért Alapítvány.

A magyar olajtársaság a jövő évben 400 ezer lejt (27 millió forint) szán beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek számára szervezett művészet- és élményterápiás programok támogatására.

A program keretében tavaly támogatást nyert civil szervezetek egy kolozsvári rendezvényen számoltak be programjaikról. Mint kiderült, több mint 870 sajátos nevelési igényű gyermek és családja élvezhette a tavaly finanszírozott programok pozitív hatását. Egyes szervezetek lovas vagy kutyás terápiával, mások bábozással, hidroterápiával, agyagedények formázásával vagy éppen terápiás mézeskalácssütéssel javítottak a sérült vagy beteg gyermekek és családjaik életminőségén.

A Mol Románia az elmúlt nyolc év alatt több mint 2,4 millió lejjel (163 millió forint) támogatott 146 pályázatot, amelyek révén közel 10 ezer kedvezményezett vehetett részt terápiás foglalkozásokon.

Amint Camelia Ene, a Mol Románia ügyvezető igazgatója felidézte: az első kiírás alkalmával a szakmai zsűri nem javasolta a teljes támogatási keret felhasználását, mert nem érkezett elég megfelelő szintű pályázat. Azóta azonban részben - a Mol Románia programjának köszönhetően - látványosan fejlődtek a művészeti és élményterápiás programokat kínáló szervezetek. Ezért kellett a keretösszeget és az egy pályázónak kiutalható támogatási összeg határát is megemelni.

A rendezvény keretében a nagyváradi Hospice Emanuel Alapítványnak adták át a legjobb tavalyi program megvalósításáért ítélt Mol gyermekgyógyító díjat. Az alapítvány programja a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és hozzátartozóik életminőségének javítását, a szorongás csökkentését és a betegség okozta stressz kezelését célozta meg. A díjazott szervezet pályázás nélkül kapja meg a pályázatban kiadható legnagyobb, 25 ezer lejes (1,68 millió forint) támogatási összeget a tavalyi programja folytatására, és a szervezet képviselője helyet kap a beérkező pályázatokat elbíráló zsűriben.

A Mol Románia által meghirdetett pályázatot A Közösségért Alapítvány bonyolítja le.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új pénzügyi igazgató a MOL Magyarországnál
  A MOL-csoport a Fehérvár AV19 hokicsapat szponzora
  Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol
  Ismét a MOL a Szolnoki Olaj főtámogatója
  Támogatás Hosszú Katinkától és a Mol-tól
  Rekord mennyiségű sütőolajat gyűjtött össze a MOL
  Véget ért a MOL és a Magyar Jégkorong Szövetség együttműködése
  Kutyával a Mol töltőállomásaira
  Hosszú Katinka a MOL Csapat tagja lett
  Nyári táborok a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával

További hírek ebben a kategóriában

Kampányt indított az Emmi a fert...
Átadták a Wörwag Kutatási díjat ...
A „Te mit rejtegetsz?̶...
A gazdaságos és ésszerű munkavég...