Hírek
20657 hír az adatbázisban
Sikerrel szerepelt az ETO U-12-es csapata a Danone Nemzetek Kupáján
Marketinginfo.hu - 2017-09-29 14:41
CSR

A győri ETO csapata a 20. helyre focizta be Magyarországot az idei Danone Nemzetek Kupáján.

Harminckét országból közel 500 gyermek labdarúgó mérkőzött meg egymással az elsőségért, a döntő mérkőzés Mexikó és Argentína között zajlott, Mexikó 2:0-ás győzelmével. A FIFA által is elismert világkupán melynek Zinedine Zidane a nemzetközi nagykövete, a gyerekek a döntőn Abby Wambach olimpiai bajnok labdarúgóval is találkozhattak.

Kisgyerekek, nagy foci

A 4 napos tornán a fiúk ligájában 32 ország mérkőzött meg egymással, a győri gyerekek összesen 7 meccset játszottak, melyből hármat nyertek meg, Algéria, Brazília és Hollandia ellen.

"Büszke vagyok a csapatunk szereplésére, a fiúk derekasan, becsülettel, a maximumot nyújtva küzdöttek a Danone Nemzetek Kupájának mérkőzésein. Örülök minden győzelemnek és éppen ilyen értékesnek tartom a vesztes meccseket, mert azokból is sokat tanulhattunk" - mondta Sárközi Attila a győri ETO utánpótlás edzője - "Ez egy páratlan lehetőség a gyerekek életében, sportolói pályafutásukban, nagyon örülünk, hogy részt vehettünk egy világkupán, ahol Magyarországot képviselhettük" - tette hozzá az edző.

"16 év alatt több mint 2,5 millió gyermek vett már részt a világ minden tájáról az éveként megrendezésre kerülő Danone Nemzetek Kupáján - mondta Gyergyói-Szabó Anita a Danone Magyarország Kft. külső kommunikációs menedzsere, majd hozzá tette: "A sport mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód népszerűsítésére is, a gyerekek például játékos formában megtanulhatták, mik a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjai."

Világraszóló élmény világsztárokkal

A Danone Nemzetek Kupájának nemzetközi nagykövete Zinedine Zidane, aki már több mint 10 éve tölti be ezt a megtisztelő posztot, idén is figyelemmel kísérte a játékokat. A döntő mérkőzéseit több ezer néző izgulta végig a Red Bull Arénában, köztük a lelkes magyar szurkolókkal. Zidane mellett Abby Wambach, a világ legeredményesebb válogatott focistája, a program amerikai nagykövete is személyesen szurkolt a gyerekeknek és adta át a győztes lánycsapatnak a kupát.

A győriek útja Amerikáig

A Danone és a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Program szervezésében tavasszal megrendezett Danone Focikupa a Gyermekekért magyarországi tornáján 12 régió 96 U12 csapata, vagyis közel 1200 gyermek küzdött meg azért, hogy Magyarországot képviselhesse Amerikában. Az ETO a győri regionális elődöntőn a Sopron SC csapatát 4:1-re győzte le, majd a nemzeti döntőn a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia ellen 2:0-s eredménnyel nyerte meg a lehetőséget, hogy New Jersey-be utazhasson.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Danone legnagyobb szűrőprogramjával együttműködve segít
  Utazás Amerikába a Danone támogatásával
  Sportszergyűjtés a hátrányos helyzetű gyermek focistáknak
  Rendhagyó Danone kezdeményezés
  Állami gondozott gyerekeknek szervez focikupát a Danone
  Outdoor és POS kampányt indít a Danone a Republic-kal
  Zidanehoz viszi a gyerekeket a Danone
  Tizedszer gyűjt a beteg gyerekeknek a Danone
  Újra gyűjt a gyermekekért a Danone

További hírek ebben a kategóriában

A KORE és a NaturAqua új eszköze...
Csökkent az eladott nejlonzacskó...
A repülőtéri ivászat elleni kamp...
Új játékelemeket kapott dm pályá...