Hírek
20535 hír az adatbázisban
Elindult a dm fogápolási pályázat
Marketinginfo.hu - 2017-09-08 11:00
Egészségmarketing

A dm és szakmai partnere idén is 10 000 gyermek fogápolását támogatja a Mosolygó fogacskák program keretében.

A drogéria izgalmas edukációs feladattal készül, amelynek eredményeképp a fődíjas osztály egy osztályfelújítást kap ajándékba, és egy tudományos kirándulásra is elviszik a gyerekeket.

A rendszeres fogápolást már az első tejfogak előbújásától kezdve jó bevezetni a gyerekek életébe. A dm izgalmas pályázattal hívja fel idén is a figyelmet a fogápolás fontosságára: arra kérik az osztályokat, hogy készítsenek látványos és tanulságos kísérleteket a fogakra káros, vagy éppen jótékony anyagok bevonásával.

A dm pályázatának célja, hogy szakemberek segítségével, edukációs jelleggel hívja fel a nyilvánosság, főleg a szülők és a pedagógusok figyelmét a fog és szájápolás oktatásának fontosságára. A programot az Unilever Magyarország Kft. fogászati szakorvosa fogápolási tanácsokkal segíti.

A fogbarát és fogakra káros anyagokkal való kísérletek nem csak látványosan szemléltetik, hogy mi történik a fogainkkal, ha ilyen ételeket fogyasztunk, de a különböző anyagok természetére is jól rávilágítanak. Minden elfogyasztott étel után lepedék képződik a fogakon, amikben aztán szemmel nem látható kis élőlények kezdenek a fog rongálásán munkálkodni. Édességek fogyasztása után különösen kedvezővé válnak számukra a feltételek. A legnagyobb gond az, hogy a baktériumok a cukrok elfogyasztásával savakat termelnek. A sav meggyengíti fogzománcot és áttöri, kár keletkezik a fog belső rétegeiben is. A legfontosabb jó tanács, hogy étkezés után mihamarabb mossunk fogat!

Sajnos hazánkban a gyerekek magas százalékának rosszak a fogai, a dm Mosolygó fogacskák programja éppen ezért karolta fel a témát.

A pályázaton mindenki nyer, 2017-ban is fogápolási kezdőcsomagot kap az első 10 ezer pályázó diák az Unilever Magyarország Kft. jóvoltából. A dm vonzó fődíjat is kínál: a zsűri által kiválasztott legkreatívabb pályázat jutalmaként felújítja a pályázó csapat osztálytermét, és egy kirándulásra viszi a fődíjas gyerekeket a Csodák Palotájába.
Az első 10 000 pályázó egyedi fogápolási Mi micsoda kiadványt is kap ajándékba, a leggyorsabban pályázó 100 osztály pedig mikroszkópkészletet nyer, hogy a "tudományos felfedezéseknek" se legyen technikai akadálya.

A 2017. szeptember 04. és 2017. szeptember 29. között beérkezett pályázatok közül szakmai zsűri választja ki a fődíjast és két különdíjas pályázatot.

A pályázathoz ajándékot biztosító partnereink: Unilever Magyarország Kft., REGIO JÁTÉK, Csodák Palotája, Minipolisz.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A dm varázslatos világba invitálta a szépség nagyköveteit
  A dm elindította az online értékesítést
  Gyümölcsös bébiételt vont ki a forgalomból a dm
  Kétszámjegyű növekedés a dm-nél
  Családi fesztivállal búcsúztatta a nyarat a dm
  Fogápolási pályázatot hirdet a dm
  Gyermekotthon lakóit vendégelte meg a dm

További hírek ebben a kategóriában

Kampányt indított az Emmi a fert...
Átadták a Wörwag Kutatási díjat ...
A „Te mit rejtegetsz?̶...
A gazdaságos és ésszerű munkavég...