Hírek
20648 hír az adatbázisban
Az ALDI az ENSZ fenntarthatósági hálózatának tagjai közt
Marketinginfo.hu - 2017-09-05 13:18
CSR

A magyarországi diszkont élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok közül az ALDI Magyarország csatlakozott elsőként az ENSZ Global Compact (UNGC) kezdeményezéséhez.

A világ legnagyobb fenntartható és felelős vállalatirányítási programját az Egyesült Nemzetek Szervezete alapította és működteti. A magyar élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok szegmensében az ALDI elsőként kötelezte el magát a vállalati stratégia szintjén a fenntarthatóság tíz egyetemes alapelve iránt az emberi jogok, a munkajog, a környezetvédelem és a korrupció elleni harc területén, és vállalta az alapelvek érvényesítését napi működésében.

Az ALDI DÉL, amelyhez az ALDI Magyarország is tartozik, 2016-ban adta ki első fenntarthatósági jelentését, amellyel átlátható és nyílt párbeszédet indított el átfogó fenntarthatósági tevékenységéről. A diszkont áruházlánc számos intézkedést és projektet hajt végre a környezetvédelem és az állatok jólléte terén, és felelős kapcsolatot ápol munkavállalóival, vásárlóival, üzleti partnereivel és a társadalommal. Az ALDI DÉL részt vesz például az "Initiative Tierwohl" német állatjólléti kezdeményezésben, támogatja a biztonságos gyártótevékenységről szóló bangladesi tűz- és épületbiztonsági megállapodást (Accord on Fire and Building Safety) és a ruhagyártásban használt mérgező vegyi anyagok kiiktatását célzó Greenpeace Detox Projektet.

Az UNGC egy önkéntes kezdeményezés, amelyhez mérettől és iparágtól függetlenül, bármely vállalat csatlakozhat, amely hajlandó elköteleződni a fenntartható üzleti működés és az általános társadalmi felelősségvállalás mellett. Az UNGC tíz alapelvének való megfelelést rendszeresen ellenőrzik. A kezdeményezés résztvevőinek éves jelentéseket kell készíteniük. A tagság elnyerésével az ALDI DÉL 170 ország több mint 12 ezer vállalatához és szervezetéhez csatlakozott az UNCG hálózatában.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az Aldi 13 féle fagyasztott zöldséget vont ki üzleteiből
  Nemzetközi IT-támogatási központot alakít ki az ALDI
  Karbonsemleges működés az ALDI-nál
  Sikeres magyar márkát vásárol meg az ALDI
  Zöld kezdeményezések az ALDI-nál
  Márta Irén lett a Fenntarthatóság Szakmai Követe
  A vállalatok viszik tovább a fenntarthatóság ügyét
  Az ALDI jelenléte a fesztiválokon
  Az ALDI támogatja a Go Pink kezdeményezést
  Most már ALDI-val is szervezhetünk az utazást
  Példaértékű munkaadó lett az ALDI Magyarország
  Az ALDI a 17. FINA nemzeti főtámogatója
  Zöldárammal látja el a MOL az ALDI Magyarországot
  Hosszú távú kutatási projektbe kezd az ALDI
  SuperStore-díjat nyert az ALDI
  Többet fizet az ALDI a tejért
  Másodszor Superbrands-díjas az ALDI
  Csatlakozott a Tejtermék Tanácshoz az ALDI

További hírek ebben a kategóriában

Csökkent az eladott nejlonzacskó...
A repülőtéri ivászat elleni kamp...
Új játékelemeket kapott dm pályá...
Beteg gyerekeknek gyűjtött az Am...