Hírek
20657 hír az adatbázisban
Az ABB elektromos gyorstöltő állomás a Lidl számára
Marketinginfo.hu - 2017-08-08 13:47
CSR

Az ABB e-járművekhez rendszeresített gyorstöltő állomást szállított a prágai Barrandov kerületben épült új Lidl áruház számára.

A Lidl áruházlánc Európa-szerte ezt a típusú gyorstöltő állomást telepíti. Már több mint 100 töltőállomást helyeztek üzembe Svédországban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Szlovákiában, Lengyelországban, Franciaországban, Svájcban, Spanyolországban és Magyarországon.

Az elektromos járművek piaca folyamatosan bővül. 2016-ban az e-járművek értékesítése 2015-höz képest 40%-kal növekedett. A várakozások szerint ez a tendencia a következő években is folytatódni fog, így várhatóan emelkedni fog azon vásárlók száma is, akik e-járművel mennek vásárolni.

Magyarországon a Lidl már négy magyar gyártású, nagyteljesítményű ABB Terra 53 CJG típusú villámtöltő állomást helyezett üzembe. Ezzel az áruházlánc rendelkezik a legnagyobb villámtöltő hálózattal Magyarországon. A XVIII. kerületi Lőrinc Centernél megnyíló áruház parkolóján kívül a János utcai, a Hungária körúti üzleteinek, valamint a VIII. kerületi Teleki téren álló áruházának parkolójában tölthetik fel a vásárlók elektromos autójukat.

Hazánkban az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet tavalyi módosítása szerint 2019-2026 között a település és árusítótér nagyságától függően az üzleteknek az új parkolóhelyeket úgy kell kialakítani, hogy 100 parkolóhely után legalább tízben elektromos töltőállomás legyen kiépíthető. A meglévő parkolóknál minden megkezdett 100 parkolóhelyből legalább kettőt elektromos töltőállomással kell ellátni.

"A Lidl fejlesztései terén jó irányba halad, és hamarosan a teljes kiskereskedelmi szektor követni fogja a példáját. Az e-járművek nagy áruházaknál és irodáknál történő feltöltése egyre népszerűbb lesz Európa országaiban. A járművezető vásárlás vagy üzleti tárgyalás során kényelmesen feltöltheti az e-jármű akkumulátorát. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a töltőállomások olyan nagy teljesítménnyel rendelkezzenek, amely lehetővé teszi a töltési idő minimálisra csökkentését, és alkalmazkodni tudjanak a vevői igényekhez" - nyilatkozta Taira-Julia Lammi, az ABB Kft. ügyvezetője.

"Alapkialakítás esetén az állomásaink egy dedikált felhőre csatlakoznak, ami a berendezés valós idejű felügyeletét és távoli diagnosztikai mérések elvégzését teszi lehetővé. Segítségével úgy lehet megtervezni a karbantartást, hogy az biztosítja a lehetséges hibák megelőzését, valamint az akcióterv lehető legrövidebb időn belüli végrehajtását. Ennek a két előnyös tulajdonságnak köszönhetően jelentősen felgyorsul a karbantartás és a szerviz folyamata. A Microsoft Azure platformra alapozott integrált előrejelző karbantartási alkalmazással kombinálva a rendszer még az előtt képes reagálni, hogy valamilyen fellépő hiba negatívan befolyásolhatná a szolgáltatás minőségét. A töltőállomás gyors és megbízható működése kulcsfontosságú tényezőnek tekinthető az e-mobiltás terén" - nyilatkozza Frank Mühlon, az ABB globális EV-töltési Infrastruktúra üzletág vezetője.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Januártól jelentős árcsökkenés a Lidl-ben
  Elektromos járműtöltő-hálózat épül
  A NEXT-E konzorcium 250 gyors elektromos töltőállomást telepít
  Örülnénk-e z elektromos autók- és a robotizálásnak?
  Áttörés lesz az elektromos autózásban
  Két áruházával is SuperStore díjat nyert a Lidl Magyarország
  TOSA projekt a teljesen elektromos hajtású buszokért
  Látványos divatshow a Lidl-nél
  Tarolt a Lidl a Magyar Termék Nagydíj idei versenyén
  A BMW hivatalos gyártó a Forma-E-ben
  Elektromos töltőállomások a Danubius-nál
  Központban az elektromobilitás
  A villanyautó-tulajdonosok 77 százaléka újra e-autót vesz majd
  Az elektromos autók terjedése
  A Volkswagen erősít az elektromos járművek piacán
  A Scania elektromos áram használatára tér át
  Bérelve igazán jó az elektromos autó és a napelem

További hírek ebben a kategóriában

A KORE és a NaturAqua új eszköze...
Csökkent az eladott nejlonzacskó...
A repülőtéri ivászat elleni kamp...
Új játékelemeket kapott dm pályá...