Hírek
19112 hír az adatbázisban
A SPAR kezdeményezése a minőségi húsfogyasztásért
Marketinginfo.hu - 2017-08-07 12:02
Kereskedelem

A SPAR a helyi hipermarket parkolójában kollégáinak segítségével megsütötte Magyarország leghosszabb, 20 méteres grillnyársát. A kezdeményezéssel az üzletlánc célja a minőségi húsfogyasztás népszerűsítése volt.

A Regnum nyársrekordhoz az ötletgazda SPAR Magyarország vásárlói egy online játékban gyűjtötték a centimétereket, így került a parázs fölé a gigantikus - egészen pontosan 2000 centiméter hosszú - rablóhús. Vas Zsolt, a SPAR Frissőre elmondta: a kerti sütés egyik legváltozatosabb, rendkívül könnyen elkészíthető finomsága a grillnyárs, amelyet a világ szinte összes országában készítenek, általában helyi alapanyagokból. A magyar gasztronómiában a grillnyársat, avagy ahogy sokan ismerik, saslikot, rablóhúst egyedi fűszerezésű húsok mellett különféle zöldségekkel, szalonnával, gombával készítik. A mai rekord során is ezt a magyaros receptet vették alapul, a nyársra végül a sertéscomb mellett cukkini, gomba, kaliforniai paprika, vöröshagyma és császárszalonna került.

A célkitűzésnek megfelelően elkészített 2000 centiméteres grillnyárssal új magyar rekord született Keszthelyen. A szervezők a gigantikus étel elkészítéséhez 64 kilogramm alapanyagot használtak fel. A 25 darabból összerakott hatalmas grillnyársat húszan tették rá a speciális grillsütőre és 30 perc kellett ahhoz, hogy az étel elkészüljön. A hitelesítés után több mint 100 vendég lakott jól belőle.

"Az elmúlt években ismét rendkívüli módon népszerűvé váltak a hagyományos grillételek. A SPAR elkötelezett a minőségi húsfogyasztás iránt, ezért üzleteink kínálatában egyre több grilltermék jelenik meg. A SPAR az egyetlen olyan kereskedelmi lánc, amely saját húsüzemmel rendelkezik. A bicskei Regnum húsüzemben évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst dolgoznak fel a szakemberek és látják el friss áruval a cégcsoport több mint 500 hazai áruházát. Örvendetes módon az elmúlt évben nőtt a sertéshús-fogyasztás, s a várakozásaink szerint a jövőben is egyre többen fogyasztanak szigorúan ellenőrzött körülmények között feldolgozott magyar sertéshúst", hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.




NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Superbrands-díjat kapott a SPAR
  Cannes-ban díjazták a SPAR reklámfilmjét
  Életmódváltásra buzdít a SPAR
  Idén is fesztiválozik a SPAR Grillmobil
  Jamie Oliver termékek a SPAR legújabb hűségakciójában
  Élelmiszermentő akció a SPAR üzleteiben

További hírek ebben a kategóriában

balról jobbra: Dr. Palkovics Lás... SPAR-terem az egyetemen
2017-10-13 11:14
Superbrands-díjat kapott a SPAR
Két áruházával is SuperStore díj...
Átadták az Év Kereskedője 2017 d...
Egyre népszerűbbek a csomagátvét...