Hírek
19585 hír az adatbázisban
Egy kézbe került a Cerbona és a Ham-Let
Marketinginfo.hu - 2017-06-15 14:03
Márkák

A Cerbona Élelmiszeripari Kft. tulajdonosa megvásárolta a Ham-Let puffasztot gabonaszeleteket gyártó Agrimill-Foodot.

A Ham-Let további működését és fejlődését a felvásárlás nyomán a Cerbona is támogatni fogja. A puffasztott szeleteiről ismert cégnél máris beruházásba kezdtek, amelynek eredményeként novemberben indulhat a termelés az új gyártósoron.

Megvásárolta a kalocsai Agrimill-Food Kft-t a Cerbona Élelmiszeripari Kft. befektetője, így a két ismert magyar márka egy kézbe került. Az Agrimill-Food a vásárlók körében a Ham-Let puffasztott gabonaszeleteiről ismert. Az akkor Magyarországon még újdonságnak számító puffasztott gabonaszeletet 1991-ben kezdtek el gyártani.

A müzli-, müzliszelet és gabonapehely-piacon meghatározó szereplőnek számító Cerbona is belépett évekkel ezelőtt a puffasztott szeletek piacára, és a kedvező értékesítési eredményeket látva tavaly már új gyártósort állított üzembe székesfehérvári üzemében 200 millió forintos beruházásból.

A felvásárlás után az Agrimill-Food Kft. megőrzi jogi önállóságát, viszont a cég működését a Cerbona munkatársai aktívan támogatják. Mészáros Tamás, a Cerbona ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Ham-Let gyártása Kalocsán marad, valamennyi dolgozót megtartják, és új beruházásba kezdenek. Novemberben indulhat meg a termelés az új gyártósoron, amely magasan automatizált berendezés lesz, és több fajta termék előállítását teszi lehetővé. Az Agrimill-Food Kft.-t május eleje óta új ügyvezető, Bédi Csaba irányítja, aki ezt megelőzően multinacionális élelmiszeripari vállalatnál termelési vezetőként dolgozott.

A Cerbona ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint a két márka építését a puffasztott gabonaszeletek piacán egymás mellett folytatják a jövőben, és mindkét brand alatt új fejlesztésű termékeket fognak kihozni, jelentősen szélesítve a fogyasztók által elérhető termékek körét.

A Cerbona a Ham-Lettől függetlenül is lendületesen fejlődik, hiszen székesfehérvári üzemében gluténmentes termékgyártósort telepít a folyamatosan bővülő hazai és külföldi igények kielégítésére. Júliusban elindul a termelés az új gépsoron, és a nyáron az energiaszeletek piacára is belép a társaság, amely 2016-ot jelentős növekedéssel, 3,4 milliárd forint feletti forgalommal és 251 milliós adózás előtti eredménnyel zárta.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Akár 4 százalékkal is nőhet tartósan az élelmiszeripar
  Nőtt a Cerbona bevétele
  Új zabtermékekkel debütál a Cerbona
  Negyedmilliárdos kapacitásbővítés a Cerbonánál
  Nagy Cerbona siker

További hírek ebben a kategóriában

 <ul><li></li></ul> Új kampány a Palomától
2018-01-16 16:14
Jó évet zárt a Szentkirályi-Kékk...
Oroszországé a Sztolicsnaja márk...
Az ALTEO és a HEINEKEN együttműk...
Továbbra is a Volkswagen a világ...